Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Missa inte bästa tv-serierna i höst

08 aug, 2019 
Malin Aunsbjerg
Beverly Hills-gänget är tillbaka i rutan efter nästan 30 år. Hollywoodfruarna lovar en galen säsong. Dessutom kan vi se fram emot norskt drama, en ny stjärnspäckad advokatserie och kärt återseende av karaktärerna i Vår tid är nu.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Gabrielle Carteris, Tori Spelling, Brian Austin Green, Jason Priestley, Shannen Doherty, Jennie Garth och Ian Ziering i BH90210, Foto: Fox Media

Kärt återseende – BH90210

Premiär: 8 augusti, sedan släpps ett avsnitt per vecka
Var: Cmore

Nästan 30 år har gått sedan första avsnittet sändes av den kultförklarade tv-serien som följdes av miljontals tittare världen över under 1990-talet. Och nu får vi åter se skådespelarna Gabrielle Carteris (Andrea), Shannen Doherty (Brenda), Jennie Garth (Kelly), Brian Austin Green (David), Jason Priestley (Brandon), Tori Spelling (Donna), Ian Ziering (Steve). Denna gång spelar de dock sig själva i det nya dramat BH90210 Som är inspirerat av deras verkliga liv och relationer med varandra. Till många stora sorg fattas Luke Perry som spelade Dylan. Han gick bort efter att ha drabbats av en stroke i mars.

Annons

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Norsk serie – Lyckolandet

Premiär: 12 augusti
Var: SVT1

Norsk serie som påminner om Vår tid är nu. Foto: Petter Skafle Henriksen /NRK/Maipo Film

Är du ett fan av Vår tid är nu, kommer du kanske gilla Lyckolandet som är den dyraste norska dramaserien som någonsin producerats. Christian Nyman, oljeriggsarbetare och son till ägaren av en fiskfabrik, ska gifta sig med tösen från landet, Anna Hellevik. Klasskillnaden skapar bryderier för deras föräldrar. Vi får även bekanta oss med gravida 17-åringen Toril Torstens som bor i ett strikt religiöst hem och Jonathan Kay, en amerikan från Texas, som kommit till Norge för att avsluta en stor affär.

Annons

Ny serie – Fartblinda

Premiär: 19 augusti
Var: Cmore, 2/9 börjar serien sändas på TV4

Bygger på Carolina Neuraths bok Fartblinda som är inspirerad av verkliga händelser. Ett spännande relationsdrama i finans- och tidningsmiljö. Journalisten Bea Farkas (Julia Ragnarsson) försöker ta reda på sanningen om ST-Banken, problemet är bara att hon samtidigt har en kärleksaffär med bankens gifte vd, Peder Rooth (Matias Varela).

The Affair – säsong 5

The Affair kommer med en femte säsong. Foto: Paul Sarkis/Showtime

Premiär: 26 augusti
Var: HBO Nordic

Annons

Förra säsongen slutade tragiskt nog med att Alison avslutade sitt liv. Nu har dottern Joanie vuxit upp och söker svar på vad som egentligen hände den där dagen. Samtidigt kämpar Noah på med att hålla samman familjen medan Helen inleder en kärleksaffär med en karismatisk Hollywoodskådis.

Svenska Hollywoodfruar – säsong 13

Gunilla Persson, Maria Montazami, Åsa Vesterlund, Siv Cotton och Elena Belle. Foto: Daniel Sahlberg / TV3

Premiär: 27 augusti
Var: TV3

Annons

I nya säsongen kastas vi direkt in i den årliga frulunchen som denna  gång hålls hos Elena Belle. Maria Montazami och Gunilla Persson är givetvis på plats, och två karaktärer gör comeback, nämligen Siv Cotton och Åsa Vesterlund. Och som ni vet kan allt hända under en frulunch. Vår egen stjärnbloggare Maria Montazami har avslöjat att detta är den bästa säsongen någonsin och hon själv kommer att bjuda på en tuffare sida med öldrickning, ”hump nights” och så kallad ”penis facial”. Vi ser med glädje fram emot att ta del av denna rafflande säsong.

Ny svensk serie – Heder

Premiär: 30 augusti
Var: Viaplay

Annons

En thrillerserie i åtta delar. De fyra kvinnorna på advokatbyrån Heder brinner för att göra världen till en bättre plats och företräder kvinnliga våldsoffer. Men kan sanningen någonsin komma till ljuset när advokaterna själva döljer den mörkaste hemligheten av alla? Alexandra Rapaport, Eva Röse, Julia Dufvenius och Anja Lundqvist spelar seriens huvudroller. 

 

Solsidan säsong 6 har premiär 6 oktober på Cmore och 20 oktober på TV4. Foto: Cmore/TV4

En storfavorit är tillbaka – Solsidan säsong 6

Premiär: 6 oktober
Var: Cmore, sänds även på TV4 från 20 oktober

Annons

Efter fyra års uppehåll är den älskade komediserien äntligen tillbaka. Och även i säsong 6 återser vi samtliga huvudrollsinnehavare – Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh.  Nya säsongen är en uppföljning på långfilmen och det har gått några år. Anna och Alex är återförenade efter sin skilsmässa medan Fredde Schiller har fått en halvbror som ett resultat av att hans far donerade sperma till paret Sundberg. Två till säsonger är planerade.

Annons

Kärlekskomedi – Älska mig

Premiär: 11 oktober
Var: Viaplay

Foto: Carl-Henrik/SVT

Dramakomedi om relationer och kärlek under generationer i sex avsnitt av Josefine Bornebusch, känd från Solsidan, som också spelar en av huvudrollerna. Clara är en framgångsrik läkare som kämpar på i nätdejtingvärlden och träffar Peter (Sverrir Gudnason). Claras pappa spelas av Johan Ulveson som å sin sida överraskas av kärlek från ett oväntat håll.

Vår tid är nu – säsong 3

Premiär: 28 oktober
Var: SVT1

Olivia Cole spelar drottning Elizabeth II i nya säsongen av The Crown. Foto: Netflix

Säsong tre av den omåttligt populära serien med Hedda Stiernstedt, Charlie Gustafsson, Suzanne Reuter med flera gör kär comeback i rutan i åtta färska avsnitt. Handlingen utspelar sig mellan år 1968 till 1971 och en hel del nya karaktärer dyker upp. Vi får även följa barnen Uno och Christina som har vuxit upp och är i 20-årsåldern. Dessutom står Djurgårdskällaren inför stora förändringar.

Annons

The Crown – säsong 3

Premiär: 17 November
Var: Netflix

När vi återser den brittiska kungafamiljen är det redan 1970-tal, och Harold Wilson är Storbritanniens premiärminister. Och bland annat får vi följa skilsmässan mellan prinsessan Margaret och greven av Snowdon. Dessutom dyker prins Charles nuvarande fru Camilla Parker Bowles upp. De som hoppas på prinsessan Dianas entré får vänta till säsong fyra.

Skådespelarna ha denna omgång har bytts ut  mot nya äldre versioner, bland annat syns Olivia Colman som Elizabeth II och Helena Bonhamn Carter som prinsessan Margaret.

Annons