Morgan Allings känslosamma inspelning med hustrun efter tumören

Morgan Alling och Anna-Maria Dahl

Foto: TT

I oktober 2020 drabbades Anna-Maria Dahl av en hjärntumör.
Strax efter att läkarna upptäckt det var hon på benen igen och spelade in tv tillsammans med maken Morgan Alling.

I slutet av 2020 berättade tv-profilen Morgan Alling att hans fru Anna-Maria Dahl drabbats av en hjärntumör.

”1 oktober upptäcktes en hjärntumör på min älskade fru Anna-Maria. En vecka senare opererades den bort. Operationen gick bra, men tumören var svåranalyserad” skrev han då på Instagram och tillade:

”5 veckor senare får vi det glädjande beskedet att tumören ansågs vara den snällaste varianten, som anses vara godartad. Operationen hade gjort sitt och inga vidare behandlingar behövs”.

Se också: 10 saker om Morgan Alling du kanske inte visste
1:09

Efter reklamen: Se också: 10 saker om Morgan Alling du kanske inte visste

(1:09)

Slå på ljud

Anna-Maria Dahls egna ord om tumören

Anna-Maria berättade själv om den otäcka upplevelsen i sin blogg.

”För några veckor sedan opererade jag a-m bort en cancertumör från hjärnan. Operationen gick bra, men tumören var svår att analysera och under några veckor så svävade vi i en skrämmande ovisshet. Men tillslut så fick vi det glädjande beskedet att tumören anses godartad. Operationen gjorde sitt och jag behöver inga ytterligare behandlingar”, skrev hon då.

Laila Bagge om att växa upp med en svårt sjuk mamma

Speciella inspelningen med hustrun

Återhämtningen gick på pass bra att makarna, som gifte sig 2009, kunde ställa upp i tv-programmet Hela kändis-Sverige bakar som kommer att börja sändas den 2 maj på TV4, TV4 Play och C More.

– Både för mig och Anna-Maria var det en ganska speciell och känslosam resa. Hon drabbades ju tidigare av en hjärntumör och inspelningen ägde rum bara ett halvår efter hennes operation. Vi visste inte alls hur hon skulle reagera på alla lampor, stressen och de långa dagarna. Men allt gick bra och det var verkligen euforiskt och så roligt. Däremot var det väldigt intensivt och är man inte bra på att baka under tidspress kan man misslyckas oavsett hur bra bagare man är, berättar Morgan Alling i en intervju med Aftonbladet.

Han berättar också att det inte är några som helst problem att arbeta tillsammans med sin kärlek. Tvärtom!

– Vi älskar också att jobba ihop. Min fru är helt fantastisk och jag tycker det gick jättebra. Vi kändes som ett gammalt radarpar, vilket vi i och för sig också är. Det som också är skönt är att vi är så synkade och helt prestigelösa, säger han till tidningen.

Elin Kjos hade sex månader kvar att leva – haft obotlig cancer i två år