Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Nanne Grönvall hyllas för sin kroppsbild och sina ärliga ord

03 nov, 2021 
Sara Frisk
Nanne glad i sin kropp
”Jag vill att ni alla, oavsett kön, ålder eller utseende ska våga känna er ovärderliga.”, lyder Nanne Grönvalls budskap till följare som har dålig självkänsla trots allt fantastiskt de åstadkommer. Hennes ärliga kroppsbild har fått fansen att jubla.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Nanne Grönvall är en av våra mest folkkära artister och har stått i rampljuset i över 30 år. Flera gånger har hon valt att ta tillfället i akt att försöka hjälpa sina medmänniskor genom att till exempel öppna upp sig om sin bröstcancer, den turbulenta uppväxten och den allvarliga utmattningen.

Nanne Grönvall vill med en kroppsbild säga att alla duger som de är

Nu lyder budskapet i ett uppmärksammat inlägg på hennes Instagram och Facebook att vi alla duger som vi är. Detta demonstrerar hon genom att visa upp en bild på sin kropp och vända sig till alla som tvivlar på sig själva.

Se också: 8 peppiga konton att följa på Instagram

8 peppiga konton att följa på InstagramBrand logo
8 peppiga konton att följa på Instagram

”Kvinnor – oavsett ålder, utseende osv; var stolta över att ni finns. Ja visst, det gäller ju män också i absolut högsta grad. Men det här är min hyllning till kvinnor, de kvinnor som dras med dålig självkänsla trots allt fantastiskt de är och gör”, skriver hon.

Annons

Avfärdar att kvinnor ska vara ”perfekta” utseendemässigt

Nanne Grönvall ger oss exempel på att hela vårt samhälle bygger på kvinnliga slagord om utseende som till exempel rugguggla och fågelskrämma. Ord som hon frågar sig om vi någonsin hört yttras om en man.

Hon bedyrar att hon vid ett senare skede ska fördjupa sig i just slagord och då vill försöka förtydliga hur vi i samhället redan som unga, omedvetet, lär oss se ner på kvinnor i mångfald.

Men hon vill inte att vi går på det där om att kvinnor ska vara ”perfekta” utseendemässigt.

Hyllar förändringar som skett under pandemin

”Vi ska alla kunna existera och åldras med värdighet utan att känna att vi inte ”duger”. För det gör vi. Unga som gamla.” skriver hon och fortsätter.

”Själv har jag gått upp mycket i vikt under pandemin, har ett stort vackert ärr på ena bröstet som vittnar om att jag fick chansen att överleva ett tag till efter bröstcancern, har gått igenom den smärtsamma omställningen av att gå in i klimakteriet och jag har brakat totalt av utmattning där min snälla, tålmodiga kropp och hjärna blev så sjuka att jag trodde att jag inte skulle leva ens ett år till, efter när hela mitt system la ner i kroppen.”

Annons

Nanne får styrka av alla fantastiska kvinnor hon möter

Nanne Grönvall kämpar likt många andra fortfarande med att hitta stresströskeln, att hålla panikångesten borta när saker i livet snurrar för fort och den sorgen inombords som ibland bara sköljer över.

Men hon beskriver att hon med stora simtag tar sig igenom det och ser de varma, ljusa solstrålarna i horisonten igen. För att hon genomgående känner en enorm glädje och tacksamhet över så mycket. Njuter av att skratta, längta och få känna kreativitet igen.

”Våga känna er ovärderliga”

”Ni fantastiska kvinnor som jag möter i jobbet och vardagen – ni ger styrka, kraft och kärlek. Så sträck på er. Ni är vackra! Ni är FABULOUS!!!”, skriver hon och fortsätter:

”Till er unga tjejer, kan jag säga att den här peppen även är till er, för att ni ska få känna att ni duger som ni är, vare sig som unga eller att få åldras med stolthet, med alla våra utseenden, vikt osv. Jag heter Nanne, är 59 år och jag vill att ni alla, oavsett kön, ålder eller utseende ska våga känna er ovärderliga. Kärlek i massor! ”

Annons

Inlägget hyllas av fansen

Budskapet verkar ha gått fram. I kommentarsfältet flödar jublen och hyllningarna efter inlägget. Här är några exempel utöver de oändliga mängder hjärtan som strömmat in:

  • ”Så sant, vi duger som vi är!”
  • ”Tänk om vi hade haft detta självförtroende vi har idag som 50 plussare när vi var unga! Så mycket lättare livet hade varit då.”
  • ”Fortsätt att vara den underbara människa du är.”
  • ”Jag blir helt varm i hjärtat av din bild och text!”
  • ”Tack Nanne, du lyckospridare.”

I ett senare inlägg tackar Nanne Grönvall för kärleken och positiviteten samtidigt som hon tackar alla som också vågat dela med sig av sina upplevelser.

”Tack för att många av er också har berättat öppet om era tankar och berättelser om det. Det stärker alltid många som kanske kan känna igen sig i era berättelser om upplevelser i livet”, skriver hon.

Artikelinspiration: Nöjeslivet

Annons