Nanne Grönvalls tankar om skönhetsingreppen

nanne-grönvall-utseende-hetsen-2022
Nanne Grönvall lyfter på locket och ställer sig frågan om varför så många kvinnor känner sig tvingade att göra skönhetsingrepp, i en intervju med Amelia.
TV: Nanne Grönvall - 5 saker du inte visste om artisten
0:50

Efter reklamen: TV: Nanne Grönvall - 5 saker du inte visste om artisten

(0:50)

Slå på ljud

I år fyller schlagerdrottningen Nanne Grönvall 60 år, och i och med det något lugnare åren under pandemin valde hon att skriva klart debutboken MeloDrama Queens – vad kan gå fel!. Nanne Grönvall själv beskriver boken som en feelgood-roman om nöjesbranschen och dess galenskaper. Men samtidigt finns det stråk av allvar i boken som också rör ämnet att som kvinna åldras i en bransch som är väldigt utseende- och åldersfixerad.

– Det att som kvinna känna hur tiden rusar iväg och samtidigt försöka hålla sig aktuell i det glamorösa yrket, berättade Nanne Grönvall om boken till Allas i samband med att den gavs ut i höstas.

Nanne Grönall sätter ner foten mot idealen

I en intervju med Amelia berättar Nanne Grönvall att villkoren för kvinnor och män i nöjesbranschen ser olika ut, där män kan åldras fritt och där kvinnor gör skönhetsingrepp innan det att de fyllt 30.

– Vi behöver prata om det här utan att vara dömande. De som gör ingrepp tycker att folk med rynkor borde vara rynkfria. De andra är arga på dem som gör ingrepp. Vi behöver diskutera varför tjejer gör det, fastän många egentligen inte vill eller är rädda, säger hon till magasinet och poängterar att man måste våga sätta ner foten istället för att köpa dagens ideal som sätter en enorm press på kvinnor.

– Problemet är att många som valt att inte göra ett ingrepp ofta kan känna sig tvingade att göra det. Trycket är så hårt i sociala medier och jobbmässigt. Man måste fixa till sig. En snubbe och hans vikt pratar man inte om, men det gör man med kvinnor.

Nanne Grönvall om att göra skönhetsingrepp själv

Vidare förklarar Nanne Grönvall hur hon känner kring att själv göra ett skönhetsingrepp, och hon gör klart att ”det aldrig varit aktuellt”.

– Men det är upp till var och en. Det ska inte finnas en press yrkesmässigt mot kvinnor. Många pratar om att det inte finns så mycket roller för äldre skådespelerskor, ofta är kvinnorna yngre både inom film, teater och nöjesbranschen. Det handlar om att lyfta fram och diskutera det här i syfte att få till en förbättring.

Nanne Grönvall hyllas för sin kroppsbild och sina ärliga ord: ”våga känna er ovärderliga”
nanne och maken peter pussas

Pussfest under Melodifestivalen 2020 i Malmö. Maken Peter Grönvall och Nanne har hängt ihop i 30 år!

Foto: TT/Instagram

Se också: 4 steg mot en hälsosammare inställning till din kropp
1:11

Efter reklamen: Se också: 4 steg mot en hälsosammare inställning till din kropp

(1:11)

Slå på ljud