Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Netflix stoppar delade konton i Sverige – det gäller nu

24 maj, 2023 
Simon Nilsson Larsson
Snart kan det vara slutdelat på Netflix.
Streamingtjänsten vill nämligen stopp för att flera personer i olika hushåll kollar på samma konto – om man inte betalar för sig.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 serier du inte får missa 2023Brand logo
5 serier du inte får missa 2023

I början av året kom Netflix med beskedet att användarna inte kommer kunna dela sina konton med släkt och vänner utanför sitt hushåll. Förändringen har genomförts i olika delar av världen, men Sverige har lämnats opåverkat – fram till nu.

I veckan skickade streamingtjänsten nämligen ut ett mail till sina kunder och gjorde klart att nu är det slutdelat.

“Ditt Netflix-konto är till för dig och personerna du bor med – ditt hushåll”, står det i mailet.

Det gäller för Netflix i Sverige

I andra delar av världen har Netflix-användare behövt logga in på sitt konto en gång i månaden och då vara ansluten till den primära platsens wi-fi. Om det är så det är tänkt att vara även i Sverige är oklart, och bolagets svenska representanter kan enligt TT inte heller svara på när det förändringarna i så fall skulle genomföras.

Annons

Hur det går till om man är ute på resande fot i mer än en månad är oklart, men Netflix skriver vidare att “det är enkelt att titta på Netflix när du reser eller är på språng, antingen på dina egna enheter eller på en tv på ett hotell eller i en semesterbostad”.

Så mycket kostar det att snylta

I mailet uppmanar Netflix kunderna att kontrollera vem som använder kontot och logga ut enheter som inte ska ha åtkomst.

“För över en profil. Alla på ditt konto kan föra över en profil till ett nytt abonnemang som de betalar för”, skriver Netflix.

Streamingtjänsten gör också klart att det går att lägga till en extra medlem för 49 kronor i månaden, om man betalar 129 kronor för ett standardmedlemsskap. Den kan du då dela konto med även om ni inte bor på samma plats.

Den som har ett premiumkonto för 179 kronor i månaden ska kunna lägga till två extra medlemmar.

Foto: TT

Annons