Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Niklas och Jenny Strömstedts sorg – kändiskatten Kerstin har gått bort

24 okt, 2022 
Felicia Hovryd
Jenny och Niklas Strömstedt, katten Kerstin
Niklas och Jenny Strömstedts kändiskatt Kerstin har gått bort. Nu berättar paret om sorgen och tomrummet som deras fyrfotade familjemedlem nu lämnat efter sig.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Nyhetsmorgon-programledaren Jenny Strömstedt har varit gift med artisten Niklas Strömstedt sedan 2011. Både Jenny och Niklas har vuxna tre barn var sedan tidigare relationer, paret har inte några gemensamma barn men tillsammans har de katterna Kerstin och Eva-Charlotte.

Se också: 6 saker du kanske inte visste om Jenny StrömstedtBrand logo
Se också: 6 saker du kanske inte visste om Jenny Strömstedt

Men nu berättar paret att katten Kerstin har gått bort och om sorgen och tomrummet som lämnas kvar.

”Var inte beredd”

Nyligen berättade Jenny att Kerstin fått åka till veterinären med feber, men tyvärr fick paret åka hem med en tom bur. I ett känslosamt inlägg tackar Jenny för den tiden de fått med den fyrfotade familjemedlemmen.

Annons

”Tack älskade lilla katt för allt du givit vår stora bonusfamilj under nästa elva år. Jag var inte beredd på att du skulle lämna oss redan och tomheten ekar. Det gör ont. Nej, du var inte bara en katt och det vet alla som förlorat ett älskat husdjur.”

Även Niklas delar en kärleksförklaring till katten Kerstin på sin Instagram.

”Vi kommer att sakna henne oändligt mycket. Hennes längtan efter närhet och hela hennes väsen som gjorde livet så mycket gladare. Hon har lärt mig så mycket både om mig själv och om världen runt omkring.

Annons

Programledarens ord om sorgen

Katten Kerstin var något av en kändis och på Instagram hade hon över 95 000 följare. Och när kollegorna i Nyhetsmorgon uppmärksammar Kerstins bortgång passar de på att ringa upp Jenny för att fråga hur hon mår.

– Jag mår bra, men alla som har förlorat ett husdjur vet vilket stort hålrum det lämnar inombords och hur stor den där saknaden är att komma hem med en tom bur och ingen katt som tassar runt. Det smärtar, Kerstin var ju inte bara vår katt utan var ju lite av en kattkändis för de som följde henne, säger Jenny i Nyhetsmorgon och hyllar alla som hört av sig.

– Och jag vill bara säga att det värmer och jag blir så rörd av hur alla delar med sig av sina egna kattsorger och känslor, jag förstår hur viktiga vår husdjur är för alla oss som har dem och hur stor sorgen blir.

Annons

Jenny berättar att även katten Eva-Charlotte märke av tomrummet som blivit efter Kerstins död.

– Hon verkar lite förvirrad, hon går och letar efter sin kompis. Det är lite sorgligt, men vi får gosa lite extra, säger hon.

Annons