Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

5 saker du kanske inte visste om Nour El Refai

23 jun, 2021 
Lukas Ernryd
Komikern och skådespelaren Nour El Refai sitter i soffan och blir intervjuad.
Nour El Refai är en Sveriges mest omskrivna personer, men allt om henne är inte lika känt.
Nour El Refai anses vara en av Sveriges roligaste personer. Men vad vi vet egentligen om kvinnan som varit i offentligheten under större delen av 2000-talet?
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Nour El Refai var med i sin första film 2004 och sedan dess har hon blivit ett av de mest etablerade namnen på den svenska underhållningsscenen. Bland annat har hon varit programledare, sommarpratat, spelat in tv-serier och dragit land och rike runt med humorshowerna En komisk depression och Störst av allt. Men visste du detta om Nour El Refai?

Se också: Nour El Refai och Henriks Schyffert – en kärlekssaga

Så träffades Nour El-Refai och Henrik SchyffertBrand logo
Så träffades Nour El-Refai och Henrik Schyffert

Nour föddes i Libanon – växte upp i Lund

Nour föddes i Libanon kom till Sverige redan efter några månader med sin mamma . Föräldrarnas relation tog slut och Nour växte upp i Lund på Norra Fäladen med modern, som jobbade som städerska, och tre bröder. Hon gick det estetiska programmet på gymnasiet och efter det var aldrig någon tvekan om att det var på scenen hon ville stå.

Annons

Fyller ALLTID kylen till bredden

I söndagsintervjun i P1 berättade Nour att hon växte upp i ett hem där det inte alltid fanns mat i huset. Ingen skugga ska falla på Nours mamma som kämpade hårt som ensamstående mamma till fyra barn. Men erfarenheten har gjort att Nour alltid ser till att ha ett proppfyllt kylskåp hemma.

Nour lider av social fobi och kronisk depression

Låter något motsägelsefullt, men Nour har flera gånger sagt att hon lider av en rädsla av att göra bort sig i sociala situationer. Hon är i det stora hela väldigt öppen kring sin psykiska ohälsa. I en av sina shower sa hon att hon lider av dystymi, vilket kan liknas vid en lågintensiv och långvarig depression. Hon gjorde också tv-serien Landet lyckopiller (2019) som undersökte varför var tionde svensk gick på antidepressiva läkemedel.

Älskar katter – men är allergisk

I sitt Sommar i P1 från 2009 beskriver Nour att hon älskade att mata hemlösa katter när hon var liten, även om hon var allergisk. Vid ett tillfälle, när hon var tio år gammal, kom ett gäng jämnåriga ungar förbi som utsatte hennes katter för ett besinningslöst våld. Nour har beskrivit händelsen som den värsta i hela hennes liv.

Annons

Nour skrev den finaste kärleksförklaringen till sonen

Hösten 2019 blev hon förälder med sin kärlek Henrik Schyffert. Sonen Sami föddes och Nour skrev några fantastiska rader i sociala medier (se under Instagrambilden):

”Jag älskar dig med hela mitt hjärta. Men också med en del av mitt hjärta jag inte visste att jag hade. Som aldrig skulle aktiverats om det inte var för dig. Den delen kommer alltid vara bara din. Jag har anat den när jag känt dina sparkar i magen. Att det finns nånting riktigt stort att känna som jag inte kan förbereda mig på. Kärlek vid första ögonkastet. På ett ögonblick vet jag att jag dör för dig.”

Annons