Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjSkilsmässaFöräldraskap

Nour El Refai om första tiden som mamma: "Blivit 15 år äldre"

31 jul, 2020 
ANAÏS GONZÁLEZ CRUZ
nour-el-refai
Nour El Refai har nu varit mamma till sonen Sami lika länge som hon var gravid. I ett nytt inlägg på Instagram berättar 32-åringen om den stora livsförändringen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I oktober förra året blev komikern och skådespelerskan Nour El Refai mamma. Sonen Sami är hennes första gemensamma barn med partnern Henrik Schyffert, som hon varit tillsammans med i över sju år.

Nour El Refai om Henrik Schyffert och särbolivet i SkavlanBrand logo
Nour El Refai om Henrik Schyffert och särbolivet i Skavlan

Men graviditeten var allt annat än enkel. Nour drabbades nämligen av hyperemesis gravidarum, en svår form av gravidillamående som blev så pass allvarlig att hon flera gånger tvingades uppsöka akutvård:

”Otroligt nog växer magen trots att jag kräkts så pass att jag blivit uttorkad och undernärd och är stammis på akuten för dropp. Hyperemesis är ett fruktansvärt sjukdomstillstånd men sen första ultraljudet och den svartvita bilden är jag vansinnigt förälskad i min bebis och det hjälper mig att orka även om jag kommer behöva va sjuk fram till förlossning”, skrev Nour på Instagram när graviditeten blev känd.

“Så oerhört lycklig”

Nu har Nour El Refai varit mamma lika länge som hon var gravid, något hon uppmärksammar i ett nytt inlägg på Instagram:

”Vid den här tiden för 9 månader sen gick vattnet och samma natt, natten mellan 27-28 oktober kom du. Burit dig i magen 9 månader, burit dig i famnen i 9 månader”, skriver hon.

Att bli förälder är såklart en omvälvande upplevelse, så också för Nour. Komikern berättar att det känns som att hon åldrats 15 år – samtidigt som lyckan över sonen är obeskrivlig:

”Blivit 15 år äldre. Behövde det för att bli den bästa för dig. Ser alltid trött ut. Men lycklig. Så oerhört lycklig. Och så så så stolt att vara din mamma. Det är den bästa slags jag”, förklarar hon vidare.

Heja dig, Nour!

Foto: Kevin Chang/DN/TT

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons