Nu finns det Delicatobollar med smak av polkagris

Julens godsaker från Delicato.

Foto: Delicato
Chokladboll med smak av polkagris? Ja, du läste rätt. Så beskrivs Delicatos senaste tillskott på fikahyllan.

Lagom till jul har Delicato uppdaterat sitt sortiment med en uppiggande nyhet – perfekt till vinterns alla snackstillfällen. Fikaföretaget har nämligen lanserat en ny chokladboll smaksatt med pepparmint och täckt med kakaoöverdrag och polkaströssel.

Quiz: Vilken kanelbulle-typ är du?

Därtill återlanserar de även den populära Pepparkaksrullen från förra året.

– Den goda smaken är a och o när det kommer till fika, vi har därför jobbat länge och väl med att få fram den rätta polkagrissmaken på vår nyhet Polkabollen. Nu hoppas vi att våra konsumenter gillar den lika mycket som vi gör. En produkt som vi redan vet uppskattas mycket är Pepparkaksrullen. En av våra mest efterfrågade produkter som tack vare alla våra fans kommer tillbaka även i år, säger Nadja Radwan på Delicato i ett pressmeddelande.

Delicatos nya chokladboll med smak av pepparmint och den nygamla favoriten Pepparkaksrulle kommer att säljas i 6-pack och finnas tillgängliga på ICA, Coop, Hemköp, Willys och Bergendahls från och med vecka 42.

Se också: 6 gamla godissorter som får oss att bli nostalgiska

Så gör du egna Delicatobollar

Aller media-bloggaren Fredrik Nylén tipsar om hur man kan göra hemmagjorda chokladbollar som liknar Delicatos. Se receptet nedan, och besök Fredriks blogg för mer härlig inspiration.

Du behöver:

4 dl havregryn
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 msk kaffe
50 g smält mjölkchoklad

Dekoration och dopp:
200 g mörk choklad för att doppa dem i
Kokos

Gör så här:

1. Mixa havregrynen så att det blir smulor men inte ända till mjöl.
2. Blanda smör, socker, kakao och vaniljsocker i en bunke och vispa samman till en fluffig massa.
3. Blanda ner kaffe, havregrynen och den smälta mjölkchokladen och rör ihop.
4. Använd en spritspåse och spritsa små toppar på bakplåtspapper, ställ sedan in i kylen så att de stelnar helt. Det går även bra att ställa hela bunken i kylen i cirka 30 minuter och sedan rulla bollar av smeten.
5. Doppa bollarna i smält choklad när de är kalla och sprinkla över lite kokos.

Foto: Delicato

Bygg ditt eget Villa Villekulla – som pepparkakshus

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: