Nya faran för Joachim: "Det blir en kamp"

joachim-utvald
Prins Joachim drabbades plötsligt av en stroke.Nya uppgifter om prinsens framtid väcker oro i Danmark.

Prins Joachim drabbades av en hjärnblödning när han var på semester i franska Toulouse. Han fördes med ilfart till sjukhus där han vårdats sedan dess, med hustrun prinsessan Marie vid sin sida.

Prins Joachim förd till sjukhus
Slå på ljud

Nyligen kom positiva nyheter från det danska hovet. Nyheter som gav nytt hopp åt danskarna som oroat sig över sin prins välmående.

Victorias oro för prins Joachim efter sjukdomsbeskedet

“Efter de senaste dagarnas inläggning och behandling på intensivavdelningen är det nu läkarnas bedömning att prins Joachim inte får fysiska följder eller andra men som en följd av blodproppen”, skrev hovet i en kommuniké.

Nya uppgifter om prins Joachim

Men även om Joachim slipper men, så innebär hans plötsliga insjuknande med största sannolikhet att hans framtidsplaner måste stuvas om. Den 1 september skulle Joachim enligt planen börja på sitt nya jobb på den danska ambassaden i Frankrike. Det har dock inte sagts något nytt om saken efter att stroken slog till.

Så här skriver danska Se og hör.

“Det är svårt att föreställa sig att han ska börja som försvarsattaché vid den danska ambassaden i Paris i utsatt tid”, skriver tidningen.

“Nu tyder allt på att Marie kommer att behöva åsidosätta sina egna behov för Joachim, medan han kämpar för att hitta tillbaka till sitt vardagsliv.”

“Det blir inte av tidigare”

Den danska kungaexperten Sören Jakobsen är inne på samma spår.

– Han kommer att få all stöttning han behöver innan han är helt funktionsduglig. Men jag tror att man ska vara glad om han kan starta runt nyår. Jag tror inte att det blir av tidigare, säger Sören.

Prins Joachim utskriven från sjukhuset
Nya detaljer om Joachims stroke – blev förlamad