Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Nyhetsmorgon-Carolin Björnerhags framtidsdrömmar: Vill bli programledare

04 jan, 2023 
Nyhetsmorgon-profilen Carolin Björnerhag är flygande reporter.
Det är en roll i vilken hon är mycket uppskattad och trivs väldigt bra.
Men efter ett händelserikt 2022 vågar hon nu börja drömma om större uppdrag.
– Folk kanske ser att jag kan göra annat och kan göra mer, säger hon i en intervju med Hänt.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärerBrand logo
Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer

Den 36-åriga journalisten Carolin Björnerhag är i egenskap av flygande reporter ett mycket välkänt och uppskattat ansikte för de trogna Nyhetsmorgon-tittarna.

I en ny intervju med Hänt avslöjar TV4-profilen att hon har stora drömmar för framtiden och att de är på god väg att förverkligas.

– Sedan är det inte förrän nu som folk utanför kanalen börjar känna igen mig. Det är många äldre damer som kommer fram och vill hälsa, det är min målgrupp. Men sedan tror jag att jag har ett sådant ansikte, så att man känner igen mig, men inte kommer ihåg varifrån, har hon tidigare berättar för nöjessajten i en intervju från 2021.

Nyhetsmorgon-profilen om nya uppdraget

År 2022 blev ett stort år för Carolin, som fick ett alldeles eget segment nt i veckan, i Nyhetsmorgons fredagssändning. I segmentet sammanfattar hon veckans mest uppskattade inslag.

Annons

– Jag vet inte så mycket mer än att jag kommer fortsätta som reporter... och nu kör jag ju även lite i studion på fredagarna. Jag har ju fått ett eget segment där Sänt i veckan, så jag kör det bästa som har sänts i Nyhetsmorgon varje fredag. Så det är väldigt kul, förklarar hon under intervjun med sajten.

När året 2022 började lida mot sitt slut syntes hon dessutom i ett alldeles nytt format, nämligen som programledare för specialavsnittet Bonde söker fru – vad hände sedan?, i vilket Carolin fick besöka några välkända par som funnit kärleken i dejtingprogrammet genom åren.

Så, vad håller framtiden för spännande utmaningar för Carolin?

Hösten 2022 förlängdes Nyhetsmorgons vardagssändningar med två timmar, vilket innebar att det fanns ett behov för ett sammanfattande segment. Sedan dess har Carolin intagit studion (för omväxlings skull) varje fredag för att presentera de mest populära inslagen från den gångna veckan.
Hösten 2022 förlängdes Nyhetsmorgons vardagssändningar med två timmar, vilket innebar att det fanns ett behov för ett sammanfattande segment. Sedan dess har Carolin intagit studion (för omväxlings skull) varje fredag för att presentera de mest populära inslagen från den gångna veckan.

Carolin Björnerhags framtidsdrömmar: Vill bli programledare

Vidare berättar tv-personligheten att hon drömmer om att utvecklas som programledare i framtiden. Kanske rent utav göra sina TV4-kollegor sällskap som programledare för Nyhetsmorgon.

Annons

– Men jag hoppas att det här med Bonde söker fru ska ge lite ringar på vattnet att folk kanske ser att jag kan göra annat och kan göra mer. Jag vill verkligen gå åt programledarhållet för härliga, underhållande och fina program, säger hon.

Se också: 6 saker om Tilde de Paula Eby du kanske inte vissteBrand logo
Se också: 6 saker om Tilde de Paula Eby du kanske inte visste

Hon fortsätter dock med att poängtera att hon har många drömmar som journalist och att hon än är för ung för att fastna någonstans. Hon vill gärna testa sig fram innan hon landar i något absolut.

Men en sak råder det ingen tvekan om – rollen som flygande reporter har definitivt fått henne att växa!

– Ja, det är ju verkligen den bästa skolan skulle jag säga. Eftersom det är högt och lågt, det är många olika ämnen som man får lära sig att bolla. Också att köra direktsänd tv är den bästa skolan man kan gå för att lära sig. Så det hade jag absolut, men jag hade kanske inte velat fastna i studion för evigt. Jag vill nog ut och testa mig runt och se vad som passar, men det hade absolut varit en ära att få vara där med mina kamrater i studion såklart.

Foto: Charlotte Brunzell/TT

Annons