Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Överenskommelsen mellan Priscilla och barnbarnet – får begravas bredvid Elvis

15 jun, 2023 
Simon Nilsson Larsson
I januari dog Lisa Marie Presley.
Det blev början på en arvstvist mellan hennes mamma Priscilla Presley och dotter Riley Keough.
Nu är den över.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Priscilla Presley och Elvis Presleys kärlekshistoriaBrand logo
Priscilla Presley och Elvis Presleys kärlekshistoria

Lisa Marie Presley gick bort den 12 januari i år, av en hjärtinfarkt. Hon var det enda barnet till rocklegendaren Elvis Presley och hans exhustru Priscilla Presley.

Den 12 januari i år dog hon av en hjärtinfarkt, 54 år gammal.

– Det är med ett tungt hjärta som jag måste dela med mig av de förkrossande nyheterna att mina vackra dotter Lisa Marie har gått bort, sade modern i ett uttalande då, och tillade:

– Hon var den mest passionerade, starkaste och kärleksfulla kvinnan som jag någonsin har träffat.

Annons

På Facebook skrev Priscilla Presley mer om sorgen.

”Det här är några av de mörkaste dagarna i min familjs liv. Chocken i att förlora Ben har varit förkrossande. Att försöka sätta ihop bitarna av alla olika anledningar har penetrerat min själ. Varje dag jag vaknar upp så ber jag att det ska bli bättre. Sen tänker jag på min dotter och den smärtan hon går igenom som mamma”, skrev hon.

Infekterade tvisten

Kort inpå uppstod en konflikt om arvet mellan Lisa Maries dotter Riley Keough och mamma. Något som en källa till Page Six berättade om.

– Riley och Priscilla pratar inte med varandra. Det är sorgligt hur deras relation har förändrats, för Riley skulle verkligen behöva sin mormor nu.

Tvisten bestod delvis i att Priscilla Presley hävdade att barnbarnet förfalskat Lisa Maries testamente, som skulle lämna henne arvlös. Dessutom kom uppgifter om att Priscilla blivit utelåst från Graceland, Elvis Presleys gamla hem.

Annons

Så mycket får Priscilla Presley

I maj kom parterna fram till en lösning, och nu avslöjar New York Times vad de kommit överens om.

Riley Kough ska betala en miljon dollar till Priscilla Presley, samt ytterligare ett okänt belopp per år i tio års tid. Riley Keough tar och kontrollen över Elvis stiftelse, som generera mer än en miljard kronor i intäkter varje år.

En annan del av uppgörelsen gör gällande att Priscilla Presley får begravas bredvid sin exmake på Graceland. De var gifta mellan 1967 och 1973.

Lisa Marie Presley har gått bortBrand logo
Lisa Marie Presley har gått bort

Foto: TT

Annons