Meghan Markle och prins Harry skriver kontrakt med Netflix

Meghan Markle och Prins Harry tittar kärleksfullt på varandra.

Foto: TT

Prins Harry och Meghan Markle börjar jobba med Netflix. De ska bland annat producera dokumentärer, tv-serier och barnprogram. Enligt amerikansk media ska paret ha fått hundratals miljoner kronor för kontraktet.

I början av året kom chockbeskedet – prins Harry och Meghan Markle lämnar det brittiska kungahuset.

Harry och Meghan — från första dejten till Megxit
Slå på ljud

”Vi kommer att backa undan från vår nuvarande centrala position som ‘seniora’ medlemmar av kungafamiljen, vilket ger oss möjligheten att arbeta och bli ekonomiskt oberoende.” skrev prinsparet på sin Instagram.

Därför brukar Kate Middleton boka två säten på flyget

Flytten till USA

Några veckor senare gick flyttlasset till andra sidan Atlanten och numera bor paret och deras ettåriga son Archie i Kalifornien.

I och med att de inte längre är kungliga så får de heller inget apanage. Det betyder också att de kan jobba med lite vad de vill numera och inte behöver följa de kungliga reglerna och restriktionerna. Deras första jobb som icke-kungliga blev ett tal på en tillställning i Miami. Enligt uppgifter till Mirror ska paret ha fått fem miljoner kronor för jobbet.

Prins Harry och Meghan Markle blir producenter för Netflix

Sedan dess har det spekulerats i vad paret ska göra härnäst. De har synts på möten i Hollywood vilket har fått många att tro att de ska in i underhållningsbranschen. Nu bekräftas ryktena. Harry och Meghan har skrivit på ett avtal med streamingjätten Netflix. Enligt The New York Times kommer paret att producera dokumentärer, spelfilmer, barnprogram och tv-serier.

Meghan markerar mot mammahetsen – hyllas!

”Våra liv, både på egen hand och tillsammans, har hjälpt oss förstå kraften i människans själ. Vår målsättning kommer att vara att skapa innehåll som upplyser men som också inger hopp”, säger paret i ett gemensamt pressmeddelande.

I pressmeddelandet säger de också att livet som nyblivna föräldrar fått dem att förstå hur viktigt det är med underhållning för hela familjen.

”Att göra inspirerande familjeprogram är också så viktigt för oss”, säger paret.

Så mycket pengar får Harry och Meghan av Netflix

Enligt New York Times ska Harry och Meghan haft samtal med både Disney och Apple innan de till slut valde att skriva på avtal med Netflix. Kontraktet ska vara bindande i flera år och amerikansk media rapporterar att de fått allt från en halv miljard kronor upp till en miljard för dealen.

Här är första bilden på prins Harrys och Meghans son