Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Prins Daniels stränga beslut för barnen – berättar själv

29 dec, 2020 
Noréa Dahlskog
Prins Daniel håller i Prins Oscar under ett lopp, Pep-dagen. I Hagaparken i Stockholm 2019.
Att prins Daniel brinner för idrott och hälsa är ingen hemlighet, men hur det påverkar hans barn kanske inte alla vet om.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Daniel är vår egen idrotts-prins och tar varje chans han får till att belysa hälsa och friskvård!

Bland annat har kronprinsessparet startat den ideella organisationen Gen-Pep som arbetar för att barn ska röra på sig mer.

Och att röra på sig, det gäller även för Daniel och Victorias egna barn. Det blir tydligt i en ny intervju.

Se också: 11 gånger prinsessan Estelle charmat oss

11 gånger prinsessan Estelle har charmat ossBrand logo
11 gånger prinsessan Estelle har charmat oss

Prins Daniels beslut för prinsessan Estelle och prins Oscar

I TV4-programmet "Kungahuset 2020" får vi följa med prins Daniel och kronprinsessan Victoria till aktivitetscentret Rapatac i Sandviken.

Till prins Daniels stora lycka finns där många, många aktiviteter – allt från dans till att köra runt med små robotar.

– Det är så otroligt positivt att få den här möjligheten, och det är så brett. Här producerar man ju massa saker och man får lära sig att göra saker. Annars är man ju en ganska passiv mottagare ofta när man sitter framför skärmen, säger Daniel i programmet.

När han får frågan om även Estelle och Oscar börjar ty sig mer mot skärmar är det en bestämd Daniel som svarar – här ska det ut och lekas.

Annons

– Så har de väl varit i alla tider, att man gillar att bli underhållen på ett enkelt sätt. Sitta framför tv och sådär, så jag tror att alla föräldrar är i den situationen att man får försöka göra bra saker, vara en bra förebild att man kan går ut och leker och på det sättet får med fysisk aktivitet.

Prins Daniels mål – skapa förändring för barns hälsa

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria lanserade Gen-Pep i juli 2016. Syftet är just att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

– Ambitionen med Generation Pep är att skapa engagemang och förändring för barns hälsa. Det är en stor och omfattande utmaning som ingen kan lösa på egen hand. Vi är glada att från start ha med oss många starka partners, och vår förhoppning är att bli fler, har prins Daniel tidigare sagt.

Annons