Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Prinsessan Sofia gravid – så läckte hemligheten ut

11 dec, 2020 
Sebastian Mattsson
Prinsessan ser lite lurig ut – kanske för att hon hemlighöll en graviditet?
Prinsessan Sofia är gravid – prins Carl Philip ska bli pappa för tredje gången! Men deras hemlighet kom ut redan tidigare.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Prinsessan Sofia är gravid! Hon och maken prins Carl Philip gick på fredag morgon ut med beskedet som sätter ljus och färg på en annars så mörk vinter.

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia väntar barnBrand logo
Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia väntar barn

Prins Gabriel och prins Alexander kommer att få ett syskon. Så här säger Sofia och Carl Philip i ett gemensamt uttalande som hovet skickat ut.

"Vi är glada och förväntansfulla och ser fram emot att välkomna vårt tredje barn, ett syskon till Prins Alexander och Prins Gabriel. En ny liten medlem till vår familj", säger Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia.

Prinsessan Sofia mår bra och födseln beräknas till månadsskiftet mars-april 2021.

Prinsessan Sofia gravid – väntar nu barn

Faktum är att Svensk Dam har haft detta på känn. Den senaste tiden har Sofia nämligen haft en tendens att hålla händerna framför magen, som om hon hade något hon ville dölja. Detta var extra tydligt under prinsparets besök i Värmland tidigare i höst.

Carl Philip och prinsessan Sofia – där Sofia har händerna i en skyddande gest över magen.

Då kunde man se att armarna ofta befann sig på samma ställe för Sofias del.

Under vistelsen kunde man också se att Sofia högst medvetet bar ganska löst sittande kläder, allt för att undvika att visa upp sin nya gravidmage. Fullt förståeligt såklart – som gravid vill man äga rätten att själv få välja tillfälle att berätta för världen.

Annons

Hovet har också tillgodosett Sofias önskningar. På de senaste bilderna tagna på Sofia har man valt att kapa bilden så att magen inte syns. Ofta har Sofia suttit vid ett skrivbord, som då har täckt just det partiet av kroppen.

Men nu är kungafamiljen bara nöjda att "hemligheten" är ute.

– Alla i kungafamiljen är ju jätteglada för det här beskedet och har ju naturligtvis känt prinsessans tillstånd sedan en tid tillbaka. Och eftersom prinsessan för en tid sedan insjuknade i Covid-19 så är alla extra tacksamma nu att alltid har gått bra, säger Hovets informationschef Margareta Thorgren.

Annons