Rico Rönnbäck spelade Conny i Varuhuset – så lever han i dag

Han var en av stjärnorna i klassikern Varuhuset och syntes även i serien Skilda världar. Det här gör Rico Rönnbäck i dag!

Många känner fortfarande igen Rico Rönnbäck från tv-serien Varuhuset, den legendariska svenska såpan där vi fick följa intrigerna på Öhmans varuhus, ett av de tjusiga varuhusen i Stockholm. Totalt blev det fem säsonger och 60 avsnitt av tv-serien, som sändes mellan den 10 mars 1987 och den 8 april 1989.

Se också: Sabrina tonårshäxan – så här ser hon ut idag
0:44

Efter reklamen: Se också: Sabrina tonårshäxan – så här ser hon ut idag

(0:44)

Slå på ljud

I serien spelade Rico Rönnbäck rollen som Conny Rudberg, fackets representant och sedan dess har han medverkat i dussintalet filmer och spelat teater på flera stora scener, bland annat på Dramaten.

Rico Rönnbäck

Rico Rönnbäck 2006.

TT

Det här gör Rico Rönnbäck i dag

På senare år har han dock haft helt andra sysslor, och bland annat jobbat med utsatta ungdomar. Han var bland annat med och startade Kulturskolan på Fryshuset i Stockholm, där ungdomar i utanförskap började läsa konstnärliga ämnen och bland annat spelade en föreställning av Romeo och Julia inför en blandad publik.

Linda Evans lämnade Hollywood – gick med i sekt

Han har även arbetat med olika ungdoms- och vuxenprojekt i Järfälla kommun, och skapade en utbildning i kommunikation för jurister och samhällsvetare i samarbete med VJS. Han har även varit lärare i lärarutbildningen på Linköpings universitet.

Bjrn Edergren

Lever som pensionär

I dag lever Rico Rönnbäck som pensionär, han gick i pension för sju år sedan och har tidigare berättat för Expressen att han måste ta extrajobb för att överleva. Skådespelaren arbetar bland annat som dubbare och i olika film- och tv-projekt. Dessutom har han varit rådgivare på konsultbasis hos äldreomsorgsbolaget Nova Omsorg.

Utan extrajobben hade det inte gått. Skådespelaren behöver extralönen för att kunna betala för mat och husrum.

Victoria Principal lämnade Dallas för att starta företag – så lever hon i dag

– Pensionen kan jag inte leva på, det kan jag säga. Men är det någon av mina kolleger som kan det. Det är jättetufft alltså, säger Rico Rönnbäck och fortsätter:

– Vi har haft sporadiska jobb utan att vara fast anställda på det sättet som ger pension.

Foto: TT