Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Rico Rönnbäck spelade Conny i Varuhuset – så lever han i dag

01 sep, 2023 
Malin Ny
FotografTT
Han var en av stjärnorna i klassikern Varuhuset och syntes även i serien Skilda världar. Det här gör Rico Rönnbäck i dag!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Många känner fortfarande igen Rico Rönnbäck från tv-serien Varuhuset, den legendariska svenska såpan där vi fick följa intrigerna på Öhmans varuhus, ett av de tjusiga varuhusen i Stockholm. Totalt blev det fem säsonger och 60 avsnitt av tv-serien, som sändes mellan den 10 mars 1987 och den 8 april 1989.

Se också: Sabrina tonårshäxan – så här ser hon ut idagBrand logo
Se också: Sabrina tonårshäxan – så här ser hon ut idag

I serien spelade Rico Rönnbäck rollen som Conny Rudberg, fackets representant och sedan dess har han medverkat i dussintalet filmer och spelat teater på flera stora scener, bland annat på Dramaten.

Annons
Rico Rönnbäck
Rico Rönnbäck 2006.

Det här gör Rico Rönnbäck i dag

På senare år har han dock haft helt andra sysslor, och bland annat jobbat med utsatta ungdomar. Han var bland annat med och startade Kulturskolan på Fryshuset i Stockholm, där ungdomar i utanförskap började läsa konstnärliga ämnen och bland annat spelade en föreställning av Romeo och Julia inför en blandad publik.

Han har även arbetat med olika ungdoms- och vuxenprojekt i Järfälla kommun, och skapade en utbildning i kommunikation för jurister och samhällsvetare i samarbete med VJS. Han har även varit lärare i lärarutbildningen på Linköpings universitet.

Annons

Lever som pensionär

I dag lever Rico Rönnbäck som pensionär, han gick i pension för sju år sedan och har tidigare berättat för Expressen att han måste ta extrajobb för att överleva. Skådespelaren arbetar bland annat som dubbare och i olika film- och tv-projekt. Dessutom har han varit rådgivare på konsultbasis hos äldreomsorgsbolaget Nova Omsorg.

Utan extrajobben hade det inte gått. Skådespelaren behöver extralönen för att kunna betala för mat och husrum.

Annons

– Pensionen kan jag inte leva på, det kan jag säga. Men är det någon av mina kolleger som kan det. Det är jättetufft alltså, säger Rico Rönnbäck och fortsätter:

– Vi har haft sporadiska jobb utan att vara fast anställda på det sättet som ger pension.

Foto: TT

Annons