Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Så är Camilla Kvartofts relation med Leif GW Persson i dag

09 okt, 2021 
Simon Nilsson Larsson
FotografTT
Leif GW Persson och Camilla Kvartoft.
Leif GW Persson lämnade SVT och Veckans brott 2018.
Nu är det programmet nedlagt, och parhästen Camilla Kvartoft minns tillbaka till den tunga perioden när kollegan bytte kanalen mot TV4.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
TV: 6 saker du kanske inte visste om Camilla KvartoftBrand logo
TV: 6 saker du kanske inte visste om Camilla Kvartoft

I våras visades det sista avsnittet av SVT:s Veckans brott. Krimprogrammet hade miljonpublik och leddes av Camilla Kvartoft som under 16 säsonger flankerades av Leif GW Persson. Men 2018 tackade han för sig och gick över till TV4.

Camilla Kvartoft gästade nyligen podcasten Tv-fabriken och där berättar hon om känslorna kring att se sin kollega byta kanal.

– Vi visste det ganska långt innan. Det var en period av sorgarbete och krisarbete. Samtidigt så vet man att allt gott har ett slut. Under de här åren när det var så roligt och framgångsrikt så tänkte jag verkligen att jag skulle njuta av det, för det kommer ta slut en vacker dag. Det var tråkigt när han slutade, säger hon i podcasten.

Annons

Känslorna att se GW:s nya program

Leif GW Persson var inte ensam om att få erbjudandet att lämna SVT för Fyra, men Camilla Kvartoft tackade nej. På den nya kanalen ledde GW det nya kriminalprogrammet Brottsjournalen med Jenny Strömstedt, något som inte var helt lätt att se på för Kvartoft.

– Ja, det var ju lite konstigt naturligtvis. Det var jag och redaktören som valde att stanna kvar på SVT. Det var liksom en kopia av det forna Veckans brott, men det visste jag också, det var ingen överraskning. Jag var ju med och fick information om den här processen hela tiden, säger hon.

Förra året lät Leif GW Persson meddela att han lämnar Brottsjournalen.
Förra året lät Leif GW Persson meddela att han lämnar Brottsjournalen.

Det verkar dock som att det inte finns något ont blod mellan de båda tv-profilerna i dag.

– Det är speciellt när man gör ett program ihop så länge. Jag har verkligen den fullaste respekt för honom. Under de där åren var han ju verkligen Sveriges största tv-personlighet. Det är inte bara att gå och sätta sig i en tv-studio och göra ett program som drar in 1,3 miljoner tittare. Det ska ha han ha väldigt mycket credd för tycker jag, säger Camilla Kvartoft i Tv-fabriken.

Annons

Har inte träffats på länge

Hon får också frågan om de kommit varandra nära under åren som de sände Veckans brott tillsammans.

Camilla Kvartoft tackade nej till TV4, för att hon hellre ville vara kvar på SVT.
Camilla Kvartoft tackade nej till TV4, för att hon hellre ville vara kvar på SVT.

– Ja, det tycker jag. Men det var länge sedan jag träffade honom nu. Vi har alla suttit lite isolerade i coronan, jag pratade med honom i försomras. Jag har följt honom i sociala medier och såg att han fick sin medalj från kungen, det var roligt. Nej men det är dags att vi ska ses igen, det måste vi göra.

Leif GW Persson ersattes av en panel bestående av advokaten, dna-experten och författaren Johanna Björkman, polisen John Franco och kriminologen Christoffer Carlsson. Det sista programmet sändes i maj i år, efter 21 säsonger.

Foto: TT

TV: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
TV: 5 snackisar från veckan som gått
Annons