Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Så fördelas Sven Melanders arv – inget går till sambon Alice Åkerblom

16 sep, 2022 
Elin Jonsson
sven-melander-pengar-arv-
Sven Melander gick bort under våren, nu till hösten står det klart hur komikerns arv ska fördelas.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den folkkäre programledaren, komikern och skådespelaren Sven Melander var 74 år när han gick bort i cancer den 31 mars tidigare i år. Sven Melander somnade in lugnt och stilla i sitt hem omgiven av familjen.

Sven Melander har gått bort – blev 74 årBrand logo
Sven Melander har gått bort – blev 74 år

– Pappa hade in i det sista nära till skratt och var nyfiken på både människor och världen. Vi hoppas att det är så han kommer att minnas och vi är glada och stolta över de avtryck han gjort i många människors liv. Vi saknar honom redan, sa sonen Victor i ett uttalande till TT och meddelade att Sven somnat in omringad av sin närmaste familj.

Sven Melander – en av Sveriges mest älskade profiler

Sven Melander var del av den svenska underhållningsscenen sedan början av 1980-talet och han minns som en av de mest älskade kändisarna i Sverige. Han började karriären som journalist på 1970-talet innan han slog igen som Bertil ”Berra” Olsson i filmklassikern Sällskapsresan. Därefter följde succéer som Nöjesmassakern och Snacka om nyheter.

Annons

Han var tidigare gift med Karin Melander Hassler, 70, som han har tre barn tillsammans med. De heter Victor, 37, Christina, 35 och Linnéa, 30. Fram till sin död bodde han tillsammans med sambon tillika kärleken Alice Åkerblom, 62.

Så fördelas Sven Melanders arv

Enligt Aftonbladet har bouppteckning nu inkommit till Skatteverket, i vilken framkommer att Sven Melander lämnar efter sig tillgångar om 8,4 miljoner kronor.

I testamentet står det att Sven Melanders sambo Alice Åkerblom tillfaller hans pensionsförsäkring på ungefär 1,2 miljoner kronor. Därmed står det klart att sambon inte får ta del av arvet utan endast pensionsförsäkringen. Själva arvet kommer att fördelas på hans tre barn, och de får därmed 2,8 miljoner kronor var. Upp till fyra miljoner kronor kommer från Sven Melanders aktiebolag Tackförkaffet AB, och sedan fanns där två fastigheter belägna på Värmdö utanför Stockholm, som totalt uppgår till nästan 3,5 miljoner kronor.

Sven Melander med sambon Alice Åkerblom, 2019.
Annons