Så gick det för Sharon Dyall efter succén med Varuhuset

Foto: TT

Sharon Dyall blev känd för hela svenska folket när hon spelade Tina Martinsson i Varuhuset.
Sedan den succén har Sharon valt scenen framför tv-kameran – men har samtidigt varit med i film och tv utan att folk ens har märkt det.
Så här gick det för Sharon Dyall efter Varuhuset.

Sharon Dyall, i dag 58, hade bara gjort ett tv-jobb innan hon landade rollen som Tina Martinsson i den populära såpan Varuhuset 1987, där hon spelade mot skådespelare som Christina Schollin och Lena Endre. Såpan sändes i fem säsonger, där Sharon var med i de fyra första, innan hon gick vidare.

Före Varuhuset hade Sharon Dyall främst stått på scen, och varit med i West side story samt spelat på Parkteatern och Maximteatern i Stockholm. Efter sin medverkan i Varuhuset fortsatte hon också på den banan, med roller i musikaler som Hair, Jekyll & Hyde och A chorus line. Samtidigt har Sharon jobbat som soul- och jazzsångerska.

Se också: 5 saker med 80-talet vi minns

1:53

Efter reklamen: Det här minns vi från 80-talet

(1:53)

Även om Sharon Dyall har varit frekvent på scener runt om i landet, så har man sett desto mindre av henne på tv. Skådespelaren har haft några roller i uppmärksammade serier dock, och spelat i både Kommisarie Winter, Saknad och Saltön.

Sharon Dyall syns mindre – men hörs mer

Däremot har man hört desto mer av Sharon – i alla fall om man kollar på film dubbad till svenska. Skådespelaren har gjort en stor mängd dubbningar sedan 90-talet, och gör bland annat rösten för Esmeralda i Disney-klassikern Ringaren i Notre Dame, och Den tjocka damen i Harry Potter och fången från Azkaban. Så även om vi inte sett henne lika mycket har Sharon minst sagt varit närvarande i filmbranschen!

Dessutom jobbar Sharon Dyall som logonom, och utbildar andra i hur de ska använda rösten.

Så här ser Sharon Dyall ut i dag.

Cecilia Liljeton/TT

Irriterande teknikproblemen vi minns från 80- och 90-talet

Sharon Dyall lever med musikern Magnum Coltrane Price, som hon har dotter Niji, 16, med. Hon har också äldre dottern Disa, som i sin tur har fått barn – vilket gör Sharon till mormor!

– Jag älskar att umgås med mina barnbarn när jag väl får komma loss. Det är hektiskt just nu, sa Sharon till Expressen 2017, då hon förberedde för en föreställning på Stockholms stadsteater.