Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Så gick det sen för vinnarna i Robinson

11 okt, 2022 
Felicia Hovryd
I över 20 säsonger har Robinson underhållit hela svenska folket, men hur gick det för alla som vann programmet? Vi har svaret!
Så gick det för vinnarna i Robinson!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Robinson-skandalerna genom åren – som vi aldrig glömmerBrand logo
Se också: Robinson-skandalerna genom åren – som vi aldrig glömmer

När Robinson första gången sändes 1997 på SVT gick programmet under namnet Expedition Robinson. Redan från start blev realityprogrammet en succé och har i 21 säsonger bidragit med äventyr och spänningen för alla tittare hemma i sofforna.

Under årens lopp har en rad olika programledare lett deltagarna genom tävlingarna, bland annat har programmet haft Harald Treutiger, Anders Lundin, Robert Aschberg och Linda Lindorff i spetsen.

Så gick det för vinnarna i Robinson

Men hur har det gått för alla som lyckats vinna den eftertraktade Robinson-statyetten?

Säsong 1 (1997): Martin Melin

I den första säsongen av Robinson var det kändispolisen Martin Melin som tog hem vinsten. Efter programmet blev han en folkkär tv-personlighet som syntes i olika program så som Nyhetsmorgon, Polisskolan och Let's dance.

Martin har arbetat som polis i många år, men i valet 2022 valdes han in i riksdagen som ledamot för Liberalerna.

Martin Melin
Martin Melin.

Säsong 2 (1998): Alexandra Zazzi

Annons

Kocken Alexandra Zazzi stod som vinnare i Robinson 1998. Sedan sin vinst i programmet har Alexandra varit programledare för Köket på TV4 och deltagit i Kockarnas kamp 2015, Biggest Loser VIP och The Island Sverige. Till vardags arbetar hon som kock.

Alexandra Zazzi
Alexandra Zazzi.

Säsong 3 (1999): Jerker Dalman

Med Anders Lundin som programledare för Robinson 1999 på Filippinerna tog Jerker Dalman hem den eftertraktade Robinson-statyetten. Samma år som programmet sändes utsågs han till Årets homo av QX och valde efter det att dra sig undan från rampljuset. Sedan Robinson har han släppte boken Extra allt! och utbildat sig till socionom.

Annons
Jerker Dalman
Jerker Dalman.

Säsong 4 (2000): Mattias Dalerstedt

Bara månader efter vinsten i Robinson åtalades Mattias Dalerstedt för misshandel och dömdes till samhällstjänst och skadestånd. Efter det försvann Mattias ur rampljuset. I dag bor han i Göteborg med sin fru och barn.

Mattias Dalerstedt
Mattias Dalerstedt.

Säsong 5 (2001/2002): Jan Emanuel Johansson

Annons

Jan Emanuel Johansson vann den femte säsongen av Robinson och blev efter programmet riksdagspolitiker för Socialdemokraterna. I dag har har han lämnat politiken och jobbar med sitt välfärdsföretag.

Jan Emanuel Johansson
Jan Emanuel Johansson.

Säsong 6 (2002/2003): Antoni Matacz

Det blev en tuff tid för Antoni Matacz efter vinsten. Efter att han haft problem med hälsan drabbades han av hjärtsvikt. Efter en kollaps i hemmet 2018 fick Antoni ett nytt hjärta 2019.

Antoni Matacz
Antoni Matacz.

Säsong 7 (2003/2004): Emma Andersson

Annons

I en all star-säsong där 15 tidigare deltagare tävlade om Robinson-statyetten stod till slut Emma Andersson (numera Zetterberg) som segrare. Efter programmet satsade hon på en artistkarriär och släppt ett par singlar innan hon la musiken på hyllan. 2010 gifte hon sig med ishockeyspelaren Henrik Zetterberg och fick senare sonen Love. I dag driver paret företaget 2020 Baguetteria i Mölle, Skåne.

Emma under inspelningen av Robinson 2001. Den säsongen vann hon inte.

Säsong 8 (2004): Jerry Forsberg

Jerry Forsberg blev under säsongen tillsammans med Isabel Adrian och stod i slutet kvar som vinnare. För vinstpengarna köpte han en restaurang, men fick många negativa rubriker efter ha dömts för misshandel. I dag driver han restaurang Kasai i Stockholm och har flickvän och två söner.

Annons
Jerry forsberg
Jerry Forsberg.

Säsong 9 (2005): Tilde Fröling (VIP)

Skådespelaren Tilde Fröling tog hem vinsten i Robinsons VIP-säsong. Hon har även varit programledare för Rocky & Drago, Lustgården och Paradise Hotel, och deltagit i Let's dance 2008. I dag lever Tilde mammalivet med sonen Mingus och dottern Marley.

Tilde Fröling
Tilde Fröling.

Säsong 10 (2005): Karolina Conrad

Annons

För prispengarna på en miljon kronor valde vinnare Karolina Conrad att bland annat operera ögonen för sin dåliga syn. Efter programmet jobbade Karolina inom vården men drömde om en karriär som modell.

Karolina Conrad
Karolina Conrad.

Säsong 11 (2009): Ellenor Pierre

Trebarnsmamma Ellenor Pierre stod till slut kvar som vinnare i Filippinerna, efter programmet försvann hon ur rampljuset. Hösten 2022 är hennes namn återigen på rubrikerna, men anledningen till uppmärksamheten är då, 13 år efter vinst, att hennes dotter Greta Pierre tävlar i Robinson.

Annons
Ellenor Pierre
Ellenor Pierre.

Säsong 12 (2009/2010): Hans Brettschneider

Alla var inte nöjda med att Hans Brettschneider röstades fram till vinnare av Robinson, inte heller hans sambo var nöjd när han ringde mitt i natten för att berätta om vinsten. Pengarna som han vann reste familjen för, men gick även till Hans hobby, Lego. I dag är han politiker för Miljöpartiet.

Hans Brettschneider
Hans Brettschneider.

Säsong 13 (2010): Erik Svedberg

Annons

Efter en säsong med många avhopp och kollapser var det Erik Svedberg som tog hem den eftertraktade Robinson-statyetten, men efter programmet försvann Erik ur strålkastarljuset. I dag är han tvåbarnspappa.

Erik Svedberg
Erik Svedberg.

Säsong 14 (2011): Mats Kemi

Efter tiden på Filippinerna var det polisen Mats Kemi som fick ta med sig prispengarna och Robinson-statyetten hem till Sverige igen. Väl hemma har Mats berättat att det tog ett tag innan han kunde landa efter äventyret och fick äta två penicillinkurer för de infekterade såren han fick under programmet.

Annons
Mats Kemi
Mats Kemi.

Säsong 15 (2012): Mariana ”Mirre” Hammarling

I säsong 15 kom veteraner tillbaka för revansch, bland annat dök Robert "Robinson-Robban" Andersson, Martin Melin och Mats Kemi upp. Men det var Mariana ”Mirre” Hammarling (numera Dehlin) som vann Robinson 2012. Tack vare vinsten blev hon omskriven och hennes frisörsalong blev en succé.

Mariana ”Mirre” Dehlin
Mariana ”Mirre” Dehlin.

Säsong 16 (2015): Dan Spinelli Scala och Jennifer Egelryd

Annons

I Robinson – Love Edition var det inte en, utan två personer som stod som vinnare i slutet. Det vinnande paret blev till slut Dan Spinelli Scala och Jennifer Egelryd.

I dag lever fotbollsspelare Jennifer tillsammans med en annan av säsongens deltagare, nämligen Kalle Zeman, och ihop har de två barn. Även Dan träffade kärleken i samband med Robinson. I dag har han och Sofia Steneröd två barn tillsammans.

Jennifer Egelryd och Dan Spinelli Scala
Jennifer Egelryd och Dan Spinelli Scala.

Säsong 17 (2018): Daniel ”DK” Westlund

En husvagn valde vinnare av Robinson 2018, Daniel ”DK” Westlund, att köpa för vinstpengarna. I dag bor och lever han i husvagnen och jobbar som pistvakt.

Annons
Daniel "DK" Westlund
Daniel "DK" Westlund.

Säsong 18 (2019): Klas Beyer

Klas Beyer stod som vinnare i säsong 18 av Robinson, som personligt föremål tog han med sig en dagboken och passande nog släppte han ljudboken Ö-dagbok som är baserade på hans anteckningar från ön

Klas Beyer
Klas Beyer.

Säsong 19 (2020): Michael Björklund

Annons

Efter en rafflande final var det till slut kocken Michael Björklund som korades till vinnare. Sedan vinsten har Michael fokuserat på sin restaurang på Åland och har tidigare berättat att han har en skåp med grejer från Robinson som restauranggästerna kan titta på.

Michael Björklund
Michael Björklund.

Säsong 20 (2021): Dennis Johansson

På grund av pandemin flyttades äventyret i Robinson från de tropiska öarna och sandstränder till svenska Haparanda, men det stoppade inte Dennis Johansson från att ta hem vinsten. Bara månader efter att programmet sänts blev Dennis pappa för första gången.

Annons
Dennis Johansson
Dennis Johansson.

Säsong 21 (2022): Filip Johansson

Tillbaka till de klar blåa vattnet och vita stränder blev det Filip Johansson som knep förstaplatsen och prissumman på en halv miljon kronor. Efter programmet har Filip flyttat till Norrland för att fokusera på äventyr och livet tillsammans med flickvännen Jessica och hunden Taika.

Annons