Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Så har GW:s missbruk påverkat dottern

29 sep, 2017 
Helena Sjögren
Polisprofessorn Leif GW Persson har varit öppen med att han dricker för mycket. Nu berättar dottern Malin Persson Giolito om hur pappans missbruk påverkat henne. "Jag har ett otroligt kontrollbehov", säger hon till Aftonbladet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Författaren, tv-personligheten och kriminologen Leif GW Persson har varit öppen med sitt alkoholberoende.

– När jag dricker gör jag det för att kontrollera min ångest, jag skulle i stället kunna äta små vita tabletter. Men jag valde spriten, har han tidigare berättat för Aftonbladet.

För hälsans skull har han valt att vara helt nykter halva året.

”Har ett otroligt kontrollbehov”

Men polisprofessorns alkoholkonsumtion har inte bara påverkat honom själv – utan även hans familj. I en intervju med Aftonbladet berättar dottern Malin Persson Giolito om hur det är att leva med en pappa som missbrukar.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

– I relationsmässig mening har jag sökt mig till män med en medberoendeproblematik. Och jag har ett otroligt kontrollbehov, säger hon till tidningen som citeras av Expressen.

Leif GW Persson sittandes i en gul fåtölj.
Leif GW Persson. Foto: Aftonbladet/IBL Bildbyrå

Samtidigt är hon noga med att påpeka att alla medberoenden är olika. Relationen till pappans alkoholism har också förändrats över tid.

– Sedan är det stor skillnad vilken person man är medberoende till. Min pappas alkoholism har blivit lättare att hantera med åren, framför allt för att han dricker mindre. Han är en bra människa och en bra pappa, säger Malin Persson Giolito till Aftonbladet.

Av Helena Sjögren

Annons