Så lever paren från andra säsongen av Älskar, älskar inte idag

Så lever paren från andra säsongen av Älskar, älskar inte idag
Hur gick det för kärleksparen som medverkade i den andra säsongen av tv-programmet Älskar, älskar inte?
Spirar kärleken är eller har de gett upp på varandra?
1:36

Efter reklamen: Lista: Det bästa sättet att träffa den stora kärleken på

(1:36)

I två säsonger har vi fått följa par som lever i långdistansförhållanden, med ena parten i Sverige och den andra någon annanstans i världen. Det kommer med sina utmaningar, något vi fått bevittna under säsongernas gång.

Hur lever paren som medverkade i den andra säsongen av Älskar, älskar inte idag, månader efter tv-inspelningarna? Spirar kärleken än eller har paret gett upp på varandra? Låt se!

Micael från Eskilstuna och Rebecca från Nigeria

Micael Sievertsson, 51, från Eskilstuna och Rebecca Lawal, 32, från Nigeria fick tittarna bekanta sig med redan i den första säsongen av programmet. I den första säsongen fick tv-tittarna se när paret träffade varandra för allra första gången, efter att de haft kontakt via internet i år. I samma säsong fick vi även se hur Micael gick ner på knä och friade till Rebecca – som svarade ja!

Idag bor paret i Sverige tillsammans, och väntar sitt första barn ihop! Micael är pappa sedan innan, till tre barn som är 13, 18 och 21 år gamla.

Paret väntar en liten pojke som är beräknad att komma till världen i sommar.

Erica från Göteborg och Omer från Pakistan

Även Erica, 51, från Göteborg och Omer, 33, från Pakistans första möte med varandra fick vi se i tv-programmet. Efter att ha haft kontakt med varandra via internet så möttes paret för första gången för att gifta sig. Efter att tv-inspelningarna slutade i slutet av förra året har Omer och Erica levt ihop i Sverige. Tills för bara ett par dagar sedan – Omer har lämnat landet.

Erica var inlagd på sjukhus för diskbråck, samtidigt som Omer drog iväg till Portugal utan att berätta det för Erica. Omer har sagt till Erica att han åkt till Portugal för att söka jobb där, för att det ska leda till att han enklare ska få arbetstillstånd i Sverige. Erica tvivlar ock på hans ord, även om hon hoppas att det är sanningen.

Omer och Erica.

Omer och Erica.

Nu har Erica blockat Omer på alla plattformar, för att hon inte orkar med situationen. Vad som kommer att hända med parets relation framöver har Erica nu ingen aning om.

– Jag vet ärligt talat inte. Alltså, jag känner mig väldigt kränkt och sårad. Det ska mycket till att jag ska släppa in honom i mitt liv igen faktiskt. Jag orkar inte prata med honom på ett tag nu. Jag måste ta hand om mig själv och bli mentalt stark för det här. Det har tagit mig väldigt hårt, säger hon till Aftonbladet.

Tony från Bjuv och Cristy från Filippinerna

I den första säsongen fick vi bekanta oss med Tony Björk, 45, från Bjuv och Cristy, 23, från Filippinerna, och paret medverkade även i den andra säsongen. Redan från start fick vi veta att Cristy var gravid – men att Tony skulle vara pappan till barnet var något som hans styvmamma tvivlade på. Under säsongernas gång har hon hela tiden tjatat på Tony att de ska göra ett faderskapstest.

Tony, Melissa och Cristy.

Tony, Melissa och Cristy.

I den andra säsongen fick vi följa med när Tony satte sig på ett plan till Filippinerna för att träffa sin dotter Melissa för första gången. Just nu befinner sig Cristy och Melissa i Filippinerna, och Tony i Sverige. Men planen är att familjen ska återförenas i Sverige. När det blir vet Tony inte riktigt än, men han hoppas att det kommer att hända väldigt snart.

Än har inte ett faderskapstest skett, men Tony gör klart att han kommer att älska Melissa som sin egna dotter oavsett vad testet kommer att visa.

Kim Angelica Lindberg från Norrköping och Elton Djon Cruz från Kap Verde

Kim Angelica Lindberg, 34, från Norrköping och Elton Djon Cruz, 29, från Kap Verde har träffats i över två år, och när de gjorde sin tv-debut i den andra säsongen fick vi ta del av deras något stormiga relation.

När hon medverkar i en intervju med Expressen befinner hon sig i Kap Verde, men förklarar att statusen mellan henne och Elton är ganska oklar i nuläget.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

– Vi är lite i ingenmansland. Jag är kvar i Kap Verde just nu, men jag ska ju tillbaka till Sverige. Jag tror att det är först när jag landar hemma som jag verkligen får lite distans till själva relationen och kan tänka klart lite, säger hon till Expressen och berättar vidare:

– Vi har ju en del problem, det har inte funkat helt liksom. Det är verkligen ganska långa avstånd till att hitta några gemensamma nämnare. Vi har försökt massor fram och tillbaka, och vi har jättekul ihop.

Sabrina från Stockholm och Latif från Libanon

Sabrina Nicastro, 33, från Stockholm och Latif, 32, från Libanon möttes i Dubai. I den andra säsongen av Älskar, älskar inte fick vi ta del av när Latif skulle flytta till Sverige och in till Sabrina. Men livet i Sverige var inte alls som han önskat, och efter att han fått ett jobberbjudande i Dubai valde han att lämna Sverige.

Paret är idag fortfarande tillsammans, och i en intervju med Aftonbladet berättar Sabrina att hon precis varit och hälsat på honom i Dubai. De har planer på att gifta sig, och Sabrina säger att det kan bli ett bröllop nästa år. Och barn finns också med i framtidsbilden.

Mattias från Bönarp och Tharnawarn från Thailand

Mattias Sjöberg, 45, från Bönarp och Thanawarn Chaijumroen, 38, från Thailand är även de ett av paren som medverkat i båda säsongerna. I den andra säsongen fick vi även ta del av när Tharnawarns dotter Nawaphat kom till Sverige för första gången.

Mattias och Tharnawan.

Mattias och Tharnawan.

Idag bor familjen ihop i Sverige. Tharnawarn pluggar svenska och har precis fått jobb på en restaurang, och Nawaphat går i skolan. Planen är att Mattias och Thanawarn ska gifta sig, men något exakt datum för det är inte satt.

Alessandro från Stockholm och Vitaly från Ukraina

Innan Alessandro, 39, och Vitaly, 35, gjorde sin tv-debut i den andra säsongen av Älskar, älskar inte hade de faktiskt varit ett par två år tidigare – men relationen slutade då i kaos. I tv-programmet skulle de se om de kunde lyckas reparera sin relation och hitta tillbaka till varandra. Och med tanke på att paret idag är förlovade så lyckades de!

Och inte bara det – den andra juli planerar de att gifta sig!

Alessandro och Vitaly.

Alessandro och Vitaly.

Just nu befinner sig Vitaly i Sverige hos Alessandro. Han hade en bokad hemresa till Ukraina i februari, men dagar innan den planerade resan anföll Ryssland hans hemland. Det är anledningen till att han nu blivit kvar i Sverige. Men på grund av att han har ett turistvisum har han varken kunnat söka ekonomiskt stöd, jobb eller studier i landet.

Men nu har både hindersprövning och samordningsnummer godkänts, så nu väntar Vitaly bara på att få ett tillfälligt uppehållstillstånd.

Anna Andersson Engelmark från Sidsjö och Franko Nero från Sierra Leone

Anna Andersson Engelmark, 37, från Sidsjö och Franko Nero, 37, från Sierra Leone gjorde även de sin tv-debut i den andra säsongen av Älskar, älskar inte. I programmet fick vi se när Franko kom till Sverige, till Anna i Sidsjö. En diskussion som paret inte var överens i var barnfrågan. Anna var inte så säker på att hon ville skaffa barn.

Nu har hon dock tänkt om en aning, och kan tänka sig barn trots att hon alltid varit skeptisk. Men att skaffa barn med Frank är hon i nuläget inte helt säker på, på grund av att de inte varit ett par så länge.

Franko och Anna.

Franko och Anna.

Paret bor i Sidsjö, där Anna jobbar och Franko studerar svenska och håller på att ta svenskt körkort.

Foto: Discovery+