Så ska kungafamiljen fira påsken!

Foto: TT/Prinsparet/Instagram

Nu gör kungafamiljen som många av oss andra och tar påskledigt. Men påskpussarna får skickas digitalt även i år.

För andra året får prinsessan Estelle, 9, och prins Oscar, 5, skicka sina påskpussar och påskkort digitalt. Mormor Silvia och morfar kungen får de bara träffa via datorn.

– Kungafamiljen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och familjerna kommer att fira var för sig, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Kungafamiljens påsk 2021

Kungafamijen påsk 2020 Prinsessan Estelle Prins Oscar Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Haga

Förra året såg det ut så här. Estelle är en pysseltjej så det blir garanterat påskkort till mormor och morfar även i år.

Foto: Kungahuset/Instagram

Men det här blir en annorlunda påsk också på andra sätt. Drottningen är fortfarande under rehabilitering för sin handledsfraktur och har sannolikt ganska begränsad rörlighet i högerarmen.

Och hemma hos prinsessan Sofia och prins Carl Philip kretsar det mesta kring familjens nya medlem, den nu sex dagar gamle prins Julian.

En bild från förra årets påskfirande på Villa Solbacken.

Foto: Prinsparet/Instagram

Men var kommer de då att äga rum, dessa separata kungliga påskfiranden?

Ja, att det blir på hemmaplan här i Sverige det är hundra procent klart. Men stannar kronprinsessfamiljen på Haga eller åker de till Öland och sitt hus Villa Skönvik? Och ska kungaparet fira på Stenhammar eller Drottningholm?

Kanske får vi svaret på påskafton, om kungafamiljen upprepar förra årets digitala påsksuccé: Då träffade kungaparet alla sina barn och barnbarn via videolänk – och skickade påskhälsningar både till oss som tittade och till varandra. Allt från sina respektive firanden på Haga, Villa Solbacken och Stenhammars slott.

Se hovets film från 2020 års kungliga påskfirande här:

Påsktraditionen hos familjen Westling i Ockelbo

Förr om åren har kronprinsessan Victoria och prins Daniel haft som tradition att fira påsken hos Ewa och Olle Westling i Ockelbo. Där har de sedan gett sig ut på den årliga konstrundan, med stopp för saft och kaffe och kladdkaka längs vägen. Men så blir det ju förstås inte i år.

Se också: De nya bilderna på prins Julian

1:03

Efter reklamen: Se nya bilderna på prins Julian tillsammans med sina bröder

(1:03)

Slå på ljud