Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Så träffades Marie och Gustav Mandelmann: ”Ögonblicksförälskelse”

19 apr, 2021 
Simon Nilsson Larsson
FotografTt
Gustav och Marie Mandelmann.
Mandelmanns gård har hittills gått i fem säsonger på TV4.
Paret bakom det omtycka programmet, Gustav och Marie Mandelmann, har varit tillsamman länge. Nu berättar de hur de träffades!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Att Gustav och Marie Mandelmann är ett stabilt par råder inga tvivel om. Men hur träffades de egentligen? Det avslöjar de i en ny intervju i bilagan Hälsoliv.

Det var under tiden som de pluggade på konstskola, och de startade en balalajkaorkester, berättar Marie Mandelmann.

Familjen MandelmannBrand logo
Familjen Mandelmann

”För mig var det ögonblicksförälskelse”

Och för Gustavs del var det kärlek vid första ögonkastet.

– Plötsligt dök Marie upp i orkestern. För mig var det ögonblicksförälskelse. Hon var otroligt vacker och spelade och sjöng så fint. Det lyste om henne. Tyvärr var Marie upptagen av en konstnär, säger Gustav Mandelmann och fortätter:

– Mitt livs kanske bästa ögonblick var när vi träffats lite och pratat och jag frågade henne: ”Hur får vi till det här? Du är ju tillsammans med någon”. ”Vi är inte ihop längre”, sa Marie. När vi fått ihop det var hennes ex i närheten. Det var då rektorn sa: ”Ni får ta ledigt resten av terminen. Ut och res med er” Han menade att vi behövde vara i fred. Exet tyckte att jag var en riktig tönt, en oseriös swingpjatt, men jag var jättelycklig för Marie”.

Annons

”Upp- och nedgångar”

Och sedan dess har de hållit ihop! Men det har, så klart, inte varit helt problemfritt. Och den senaste tiden har varit särskilt svår, vilket de berättar om när de får frågan om deras bästa relationstips.

– Det är skönt att ha någon att kunna skratta med. Vi jobbar också med vår relation, som har upp- och nedgångar. Man kan aldrig ta något för givet och måste se till att inte hamna i slentrian och upprepa sig. Vi har en djup grund, men måste göra det lilla extra som en god middag eller promenera. Jag skulle gärna gå på bio, se utställningar eller bjuda hem folk. Att inte kunna det tär på många förhållanden. Man behöver inputs för att ha något att prata om, säger Marie Mandelmann.

Annons