Sanna Lundell om relationen med Wille Crafoord efter uppbrottet

Sanna Lundell och Willie Crafoord

Wille Crafoord med Sanna Lundell ,september 2002

Foto: Eero Hannukainen/Karin Törnblom/IBL /TT

När dottern Olga var fem gick Sanna Lundell och Wille Crafoord skilda vägar. Nu berättar Sanna om åren efter uppbrottet och hur relationen med hennes dotters pappa är idag.
Se också: 5 saker om Sanna Lundell som du kanske inte visste
1:04

Efter reklamen: Se också: 5 saker om Sanna Lundell som du kanske inte visste

(1:04)

Slå på ljud

Idag lever Sanna Lundell ihop med Mikael Persbrandt och de fyra barnen. Sönerna Igor, Lo och Fox har Sanna fått under relationen med Mikael, och dottern Olga fick hon ett par år innan det – under relationen med Wille Crafoord.

När Sanna Lundell var 19 träffade hon Wille Crafoord, och när hon nu gästar Bathina Philipsons podcast berättar hon vad det var som gjorde att hon och Wille gick skilda vägar.

Sanna Lundell tävlar med Plura i På spåret – ville ha exet Wille Crafoord

– Vi var ju barn. Det är liksom jättesvårt att vara ihop med någon när man har träffats när man är 19, jag blev ju vuxen med honom. Ibland kan jag tänka på honom att ’stackars människa som fick vara ihop med mig under mina värsta år’, när jag var helt vilse och inte visste vad jag ville göra med mitt liv. Det var så mycket som drog – jag hade inte festat klart än, och så fick jag barn och allt det där. Ingen av mina kompisar hade barn, säger Sanna Lundell.

Sanna Lundell och Wille Crafoord

Sanna Lundell och Wille Crafoord 2004.

Foto: TT

Då föddes dottern Olga Crafoord Lundell

Sanna var 21 när dottern Olga föddes, och för att Sanna skulle ha möjlighet att festa vidare så satte de upp ett schema hemma.

– För att jag skulle kunna gå ut och festa så hade vi 'varannan kvälls-schema' med barnet, och han gick ju med på såna där grejer som egentligen var helt absurda. Jag skulle aldrig orkat leva sådär nu. Men det korta svaret på den frågan var att jag var alldeles för ung när jag träffade honom.

Wille Crafoord och dottern Olga

Wille Crafoord med dottern Olga på biopremiär, efter att Wille och Sanna gått skilda vägar.

Foto: TT

Sanna Lundell med dottern Olga

Ett par år senare, 2011, gick Olga på show med sin mamma.

Foto: TT

När Sanna och Wille separerade var Sanna 26, och Olga var fem.

Relationen till exet under åren

Hur var relationen mellan Sanna Lundell och Wille Crafoord efter uppbrottet? Inte särskilt bra, gör Sanna klart. ”Nej nej, hell no” svarar hon när Bathina undrar om hon och Wille alltid haft en god relation.

– Det har ju varit en jättesorg för mig, för jag hade någon slags hippe vision om att vi kunde vara one big happy family, med bonusbarn hit och dit. Men han är ju väldigt borgerlig, och han var nog ganska besviken på att vi inte fick det där att hålla. Även om jag inte inbillar mig att han ville vara kvar i just vår relation, men jag tror att han var besviken på att han vid 35 års ålder var frånskild två gånger. Och hade två barn med två olika tjejer som var Pippi Långstrump-betonade, han har ju en son med Josefin Crafoord också, säger Sanna.

Sanna Lundells stormiga år med Mikael Persbrandt: “Ständig skräck och stress”

Relationen med Wille Crafoord idag

Och på frågan om hur relationen ser ut mellan Sanna Lundell och exet idag svarar hon:

– Vi har inget otalt med varandra, men vi har ganska olika sätt att se på livet. Vårt uppbrott var ganska jobbigt, det var tufft. Men det är det väl alltid.

Ett år senare träffade Sanna Mikael Persbrandt, och precis som med Wille var det kärlek vid första ögonkastet.

– Jag har haft den stora ynnesten att kunna bli superförälskad i mitt liv, för det har jag verkligen varit i mina karlar, säger hon i podcasten.