Sanna Lundell tävlar med Plura i På spåret – ville ha exet Wille Crafoord

Plura Jonsson och Sanna Lundell, som tävlar tillsammans i På spåret 2020, drar i nödbromsen inne i tågkupén.

Foto: Bo Håkansson/Bilduppdraget/SVT

Veckans avsnitt av På spåret blir något utöver det vanliga, avslöjar deltagaren Sanna Lundell. Hon tävlar i par med artisten Plura Jonsson, men ursprungligen hade hon velat tävla med en helt annan person – hennes ex Wille Crafoord.
– Han är obehagligt intelligent, säger hon.

Journalisten, programledaren och allas.se-bloggaren Sanna Lundell är en av nykomlingarna i årets säsong av På spåret. Tillsammans med parhästen Plura Jonsson gjorde hon sin första match i säsongspremiären förra veckan. Då blev det en förlust mot motståndarlaget Farah Abadi och Johan Glans – men Sanna säger sig ändå vara ”hyfsat nöjd” med sin insats.

– Jag kollade en liten stund på programmet förra fredagen, men överlag tycker jag att det är ganska plågsamt att se mig själv. Jag är ganska självkritisk och det här var en svår match tyckte jag. Jag är åtminstone glad att vi knappade in och tog Aten, säger hon.

Slå på ljud

Sanna Lundell om matchen i På spåret som aldrig kommer att sändas

Inför veckans avsnitt avslöjar Sanna att det blir ännu tuffare. Motståndarna är På spåret-veteranerna Thomas Nordegren och Louise Epstein, som med kort varsel ersatte deltagarna Frida Boisen och Hamid Zafar efter att det framkommit att den sistnämnde uttryckt sig antisemitiskt och homofobt på internet. Sanna och Plura hade hunnit spela in en match mot Frida och Hamid innan SVT beslutade att det avsnittet inte skulle sändas. Även om Sanna har full förståelse för varför avsnittet ströks, känns det förargligt.

– Den matchen gick väldigt bra för oss. Så det är jättestörigt och jag är faktiskt lite bitter över det, men samtidigt får man komma ihåg att det bara är en lek. Men den matchen var rolig för det kom så otippade grejer som vi bara råkade kunna. Jag tror att vem som helst hade kunnat göra bra ifrån sig i På spåret om man råkar pricka in ett resmål där man varit. Det är verkligen ett lotteri varje gång.

Sanna Lundell om att tävla med Plura Jonsson

Även om Sanna var nervös inför sin medverkan, beskriver hon inspelningarna som roliga.

Här är alla deltagare i På spåret 2020

– Det var en njutning rakt igenom. Första gången man gick in i studion var man lyckligt ovetande, som ett lamm som är på väg till slakt men som tror att det är fest på gång ungefär. Men sen inser man att man ju ska leverera också.

Aftonbladet har kallat Sanna och parhästen Plura för säsongens ”mest oväntade tävlingspar”. Oväntat eller inte – Sanna är åtminstone väldigt nöjd över att hon fick chansen att tävla med just Plura.

– Han kan väldigt många otippade saker, det kommer ni att märka den här veckan. Däremot tror jag att han blev ganska besviken på mig. Jag minns vid ett tillfälle när jag sa något i stil med ”vem sjutton kan det här?”, och han svarade ”ja, en journalist kanske?”. Han tyckte att jag borde kunna politiska revolutioner och sådana saker.

Ville tävla med ex-mannen Wille Crafoord

När Sanna först fick frågan om hon ville vara med i programmet, förslog hon en helt annan medtävlande – nämligen ex-sambon Wille Crafoord.

Här är alla artister som uppträder i På spåret 2020

– Min ex-man, som också är pappa till min dotter Olga, och jag separerade ju för en herrans massa år sedan. Men jag är helt övertygad om att den dag han tackar ja till programmet kommer han att vinna. Han är obehagligt intelligent och har ett fotografiskt minne. Men han ville inte vara med när jag frågade honom.

Sanna Lundell om Mikael Persbrandt: ”Ganska blyg”

Att fråga nuvarande sambon, skådespelaren Mikael Persbrandt, om han ville vara med var aldrig aktuellt enligt Sanna.

– Han är aldrig med på sådana här grejer, det skulle inte falla honom in. Så det var ingen idé att ens fråga. Han är inte bekväm i sådana sammanhang, han är ganska blyg och vill bara verka i offentligheten i de sammanhang han behärskar och kan.

Veckans avsnitt bjuder alltså på något alldeles extra, och Sanna avslöjar att man verkligen får gnugga geniknölarna för att få höga poäng den här omgången.

– Ni kan förvänta er spetskunskap inom ett område jag tyckte var helt omöjligt. Det blir ett väldigt avlägset resmål, där Plura levererar märkliga fakta om märkliga djur, om jag inte kommer fel ihåg.

Sanna Lundell om coronakrisen: ”Vi behöver varandra mer än någonsin”
5 saker du inte visste om Sanna Lundell