Sanna Lundells känslosamma ord om mamma Barbro 4 år efter självmordet

Sanna Lundells känslosamma ord om mamma Barbro 4 år efter självmordet.

Foto: Johan Jeppsson / TT/ Privat/Instagram

Tidigare i år berättade Sanna Lundell om sin mamma Barbros självmord, som skedde för drygt fyra år sedan – något hon knappt pratat om innan. Barbro skulle ha blivit ett år äldre i oktober, och på hennes födelsedag delar Sanna känslosamma ord om saknaden av henne.

Sanna Lundell är dotter till musikern Ulf Lundell och hans första fru Barbro Zackrisson. Barbro gick bort för drygt fyra år sedan, och Sanna var länge fåordig kring sorgen över sin mammas bortgång – tills i våras. Då berättade hon om de smärtsamma känslorna över mammans död.

Se också: 5 saker du kanske inte visste om Sanna Lundell

5 saker om Sanna Lundell som du kanske inte visste
1:04

Efter reklamen: 5 saker om Sanna Lundell som du kanske inte visste

(1:04)

Slå på ljud

Sanna Lundell om mammans bortgång

”Hon dog i suicid precis när våren började vakna efter en årslång depression som inte ville släppa taget om henne. Jag har nästan inte pratat eller skrivit om det alls. Dels för att smärtan fortfarande är för påtaglig och färsk trots att det gått fyra år”, skrev hon i ett blogginlägg i mars, bara dagar innan årsdagen för Barbros bortgång.

Efter en tids kamp mot psykisk ohälsa tog Barbro sitt liv. För Sanna har det varit viktigt att minnas henne för den hon var – och inte hennes dödsorsak.

”Men också för att jag har känt någon slags skyldighet att inte låta hennes minne bli dolt av hennes dödsorsak, av hennes sjukdom. För jag vill att man ska minnas min mamma som stark, frisk, hinderslös, nyfiken, kärleksfull, livgivande, stöttande, varm, eterisk, sensuell, humoristisk och alldeles alldeles underbar...”, skrev hon vidare.

Sanna Lundells fina hälsning: ”Till er som delar sorgen”

”Världen är så tyst utan ditt skratt ”

I oktober skulle Barbro Zackrisson ha blivit ett år äldre, och Sanna uppmärksammar sin mammas födelsedag i ett känslosamt inlägg på sin Instagram.

”Mammis, min mammis! Du skulle fyllt 71 år idag. Vi skulle ha firat dig. Du skulle ha haft sex barnbarn som sjöng högt och vilt. Jag skulle ha bundit en krans av de sista dahliorna och solrosorna. Vi skulle ha ätit krabba och key lime pie. Saknar dig och vårt ständigt levande samtal. Världen är så tyst utan ditt skratt och din svarta humor. Älskar dig så mycket och hatar att du försvann för tidigt”, skriver Sanna Lundell.

Bilden i inlägget föreställer Sanna och Barbro ihop, där Sanna är gravid och Barbro håller sin hand över hennes mage – och båda ler lyckligt. Bland kommentarerna till inlägget möts hon av mycket stöd från andra.

Mikael Persbrandt och Sanna Lundell med barnen Olga, Igor och Lo. 2018 föddes parets yngsta son Fox.

Charlotte Brunzell/TT

TV: Sanna Lundell och Mikael Persbrandts kärlekssaga i bilder
1:35

Efter reklamen: TV: Sanna Lundell och Mikael Persbrandts kärlekssaga i bilder

(1:35)

Slå på ljud