Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Sanningen om Mia Skäringers riktiga förnamn – det heter hon egentligen

30 nov, 2020 
Alice GÖRANSSON
Mia Skäringer i svart blus.
Mia Skäringer är ett namn som de flesta känner till. Men vad många kanske inte vet är att hon egentligen heter något annat.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Mia Skäringer, 44, fick sitt genombrott med programmet Roll on som sändes i P3 2004-2007. 2010 hade den populära serien Solsidan premiär på TV4, och tittarna fick då för första gången möta Mia som karaktären Anna.

Samma år ger hon sig även ut med sin första föreställning Dyngkåt och hur helig som helst baserad på hennes bok med samma namn.

Idag är hon både en hyllad komiker och skådespelare. Under de senaste åren har hon levererat succé efter succé och har idag en bred och trogen publik.

Se också: 7 saker du inte visste om Mia Skäringer

Sju saker du kanske inte visste om Mia Skäringer LázárBrand logo
Sju saker du kanske inte visste om Mia Skäringer Lázár

Mia Skäringers No more fucks to give

Mia Skäringer har sålt ut föreställning efter föreställning. Komikern lyckades med det historiska konsttycket att sälja ut Ericsson Globe fem gånger, vilket slog rekord.

Annons

Ett annat tydligt tecken på framgången är att artisten även varumärkesskyddat sitt eget namn Mia Skäringer, men även föreställningsnamnet No more fucks to give – samt dess förkortning ”NMFTG”.

Föreställningen gjorde total succé. Innan den hade premiär beskrev hon den såhär:

”En hyllning till kvinnan – den feminina energin. Att få vara allt. Ful, vacker, stark, svag, jag. Frigörelse. Berättelsen om mig”.

Efter ha sålt mer än 300 000 biljetter totalt har Skäringer gjort en ekonomisk succé. Både Globen i Stockholm och Scandinavium i Göteborg såldes ut på mindre än 8 minuter. En vecka senare hade 82 000 biljetter sålts.

– Ja, vad ska jag säga. Jag är så lycklig att få säga allt jag säger i min föreställning under en hel turnésväng till. Jag väntade så länge på att kunna formulera mig och att hitta orden så det tåls verkligen att sägas igen och igen, sa hon på sin sajt en av alla gånger när föreställningen förlängdes, sa Mia Skäringer till Expressen förra året.

Annons

Mia Skäringers riktiga namn

Men något kanske inte många vet är att Skäringer faktiskt inte heter Mia egentligen. Hon heter Maria, men har valt att använda namnet Mia Skäringer när det gäller jobb. Hon har alltså varumärkesskyddat ett namn, som inte är hennes riktiga.

Hon har i ett Instagram-inlägg en gång nämt sitt "riktiga" namn.

”Nu är jag här. Framför dig. Svag och suddig i konturena. Som komikens lilla osynliga barn. Maria. Säg mitt riktiga namn så kanske skorna börjar synas. Säg det igen och igen”, har hon skrivit.

Utöver detta är namnet inget Mia uttalat sig om, utan alla kallar henne helt enkelt Mia Skäringer – och hon verkar vilja ha det så.

Annons