Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Se bilderna! Victorias privata dag på stan

02 jun, 2020 
helena wiklund
Kronprinsessan Victoria kör Segway med polisen
Kronprinsessan Victoria privat – ute på stan. Och då hände detta! Se bilderna från hennes hemliga besök på Södermalm i dag.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 saker du kanske inte visste om kronprinsessan VictoriaBrand logo
5 saker du kanske inte visste om kronprinsessan Victoria

Här firar kronprinsessan Victoria in juni – på en segway! Och inte vilken segway som helst, utan här är det Stockholmspolisen som sätter guldkant på hennes utflykt i sommar-Stockholm.

– Kungliga Segwaygruppen, Södermalm! skriver Viktor Adolphson, som är områdespolis i Trygghetsgruppen Södermalm och yttre befäl inom utryckningsverksamheten, på Twitter. Och polisen längst till vänster på bilden, som instagrammar under namnet Doktorn @doktornpodcast skriver:

– Segwaypolisen har fått förstärkning idag av självaste Kronprinsessan…

Kronprinsessan Victoria på polisens segway
Kronprinsessan Victoria på polisens segway.

Allt detta hände vid lunchtid, vid Mariatorget. Att kronprinsessan Victoria var ute på vift berodde på att hon avverkat ännu en dag som kunglig volontär på Sankt Paul, Stadsmissionens träffpunkt som nu i coronatider levererar matlådor hem till äldre som lever i utsatthet och ensamhet. Det berättar Ulrika Näsholm vid hovet för Svenskdam.

Kronprinsessan Victoria delar ut matlådor hos Stadsmissionen.
Kronprinsessan Victoria är beskyddare av Stadsmissionen och så här såg det ut tidigare i dag, när hon delade ut matlådor på Södermalm i Stockholm.

– Jag känner som så många andra i samhället att jag vill göra något. Det är viktigt att vi som har möjlighet försöker bidra och hjälpa till på de sätt vi kan. Vi kan tillsammans göra skillnad, sa Victoria vid sitt besök på St Paul tidigare i våras.

Annons

Corona – stödet från kungafamiljen

Hela kungafamiljen bidrar i coronakrisen, men på olika sätt: Kronprinsessan delar ut sina lunchlådor, prins Carl Philip jobbar deltid på Försvarets ledningscentral och prinsessan Sofia rycker in som vårdbiträde på Sophiahemmet. Och prinsessan Madeleine engagerar sig för de utsatta barn som befinner sig i en ännu mer utsatt position på grund av pandemin.

Foto: Instagram.

Annons