Smarta knepet för kakorna – så håller du dem färska

En pojke och hans pappa äter kakor.

Foto: Shutterstock/TT

Hur ska man egentligen hålla kakorna färska om man har öppnat förpackningen? Den här pappans knep för att kakorna ska hålla sin krispighet får nu internet att gå i taket. ”Din pappa är ett geni, tack för det herrn”, skriver en person.

Har du funderat över hur du på enklast sätt ska kunna försluta ett rör med kakor när du öppnat det? Det är lätt hänt att kakorna trillar ut, och både blir mindre krispiga samt smular ner.

En vanlig pappa har nu blivit utnämnd till ”geni” på sociala medier, efter att hans barn lagt upp ett klipp av honom på TikTok när han försluter ett kakpaket – och hans tips är både enkelt och smidigt.

Se också: 3-åriga Elliots bakfilmer gör succé på nätet

Videon, som har setts 1,2 miljoner gånger har fått en del att himla med ögonen och säga att det inte är något nytt, medan många andra konstaterar att de aldrig har tänkt på det förut, och att deras kakätande vardag nu är förändrad.

”Pappa vill visa sitt kakpaketsknep för att hålla dem förslutna”, skrev personen som lagt upp videon.

Videon visar smarta knepet: ”Geni”

Oväntade tipset: Så lagar man julmat i diskmaskinen

I den korta videon visar pappan hur han, i stället för att dra i det röda snöret som gör att man drar av en remsa runt hela förpackningen, plockar fram en kniv och skär mellan två av de översta kakorna, så att det blir en skarp kant. Han plockar sedan ut kakorna ur locket, vänder locket upp och ner och lägger ner det på nästa kaka – just som ett lock. På så sätt hålls kakorna i förpackningen färska, och det smular inte.

Pappans knep får nu många att jubla.

”Din pappa är ett geni, tack för det herrn”, skriver en person glatt om knepet.

Nu kan du köpa delicatoboll med smak av pepparkaka som lösgodis
Mönstrade pepparkakor – så pyntar du kakor med spets