Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Årets adventskalender! Vi tipsar om 3 snällkalendrar med omtanke

29 okt, 2021 
Johanna Svan
Barn som öppnar en adventskalender.
Vill du bidra till extra omtanke och värme i jul? Satsa på en adventskalender som gör något gott varje dag – en snällkalender!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Utmana dig själv eller någon i din närhet att göra en god gärning varje dag fram till jul med hjälp av en snäll adventskalender.

Se också: Intervju med årets julvärd Tareq Taylor

Tareq Taylor är årets julvärd – se intervjun härBrand logo
Tareq Taylor är årets julvärd – se intervjun här

Bland annat har Friends, där Tareq Taylor är ambassadör, en snällkalender. Och i år vill de göra barnens röst hörd.

Friends snällkalender

Friends snällkalender 2021.

Bakom varje lucka gömmer sig en god handling skriven av ett barn. Snällkalendern kan på ett enkelt och roligt sätt bryta ett utanförskap eller vara en lättsam ingång till att prata om viktiga ämnen med barn.

Annons

– Vi är oerhört glada att återigen kunna erbjuda möjligheten att sprida värme i form av goda handlingar under december månad. En julkalender stoppar inte mobbningen, men en persons handling, eller ett enkelt hej - kan vara avgörande för ett barn som känner sig ensamt eller utanför. Förra året kunde vi med Sveriges hjälp sprida över 1 miljon goda handlingar, och i år hoppas jag att vi kan sprida ännu fler, säger Maja Frankel, Generalsekreterare Friends

Kalendern kommer i ett nytt behändigt A4 format med två utvikbara flikar så den även kan stå upp om man inte vill hänga den på väggen. 50 kronor av varje såld kalender går till Friends viktiga arbete.

ANNONS Läs mer och köp Friends snällkalender här.

Riktiga nissebrev – En god gärning varje dag

Riktiga nissebrev adventskalender.

Låt en liten snäll tomtenisse flytta in fram till jul! Nissen hjälper er att komma i julstämning och att räkna ner till julafton. Just den här nissen lär oss hur vi kan vara snälla på olika sätt, mot varandra och andra. Varje dag har ett nytt tema, och ett enkelt uppdrag till hela familjen. Uppdragen handlar om att uppmärksamma varandra och andra - att ta små steg mot att vara en mer empatisk och reflekterande person.

Annons

Nissebreven passar barn och vuxna, i alla åldrar, som har fantasin kvar och vill uppleva lite magi fram till jul.

ANNONS Läs mer och köp Riktiga nissebrev här.

Den Snälla Julkalendern

Den snälla julkalendern

Varje lucka i julkalendern representeras av en bild, och i luckan döljer sig en motiverande historia eller ett faktastycke som hör till bilden. Två olika uppdrag finns och handlar om att göra någonting snäll. Det kan exempelvis vara enklare saker så som att ringa någon man inte hört av sig till på länge, eller donera blod.

Den Snälla Julkalendern är en härlig julkalender som motiverar dig eller den du ger kalendern till att göra snälla saker i jul. Passar både vuxna och yngre.

ANNONS Läs mer och köp Den Snälla Julkalendern här.

Annons