Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Sofia Wistam och Thomas Orup Erikssons relation idag efter skilsmässan

09 feb, 2022 
Elin Jonsson
sofia Wistam och Thomas Orup Erikssons relation idag efter skilsmässan
Nu har det gått mer än två decennium sedan skilsmässan mellan det forna kändisparet Sofia Wistam och Orup tog slut.
Så här är ex-makarnas relation idag.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste

I villan på Lidingö i Stockholm bor Sofia Wistam, 55, numera tillsammans med maken Magnus Wistam, 53, och tonårsgrabbarna Texas, 17, och Lennox, 15. Utflugna sedan innan är dottern Sindy, 22, från relationen med Anders Rahm och äldsta sonen Kid Eriksson, 30, som Sofia har tillsammans med ex-maken Thomas ”Orup” Eriksson.

orup och sofia wistam
Ljuva 80-tal! Här ser vi Sofia Wistam och Orup på galej 1988.

Sofia Wistam om skilsmässan från Orup

Programledaren Sofia Wistam hade för flera år sedan en omskriven relation med artisten Thomas ”Orup” Eriksson, 61. Det tidigare paret gifte sig 1989 och första mötet var under en tv-inspelning som leddes av filmregissören Hannes Holm – som Sofia Wistam hade en relation med då. 2016 berättade hon om otrohetsdramat i podcasten Wahlgren och Wistam.

Annons

– Jag var 17, kanske 18, och tillsammans med en annan kille då som heter Hannes Holm. Han gjorde en tv-serie i SVT, där jag och Orup var statister, sa hon då om triangeldramat som senare mynnade ut i en lång relation med Orup.

sofia wistam och orups bröllop 1989
Bröllopsbild från Thomas Eriksson ”Orup” och Sofia Wistams vigsel 1989.

Men 1996 barkade det mot skilsmässa, en tuff sådan bland annat eftersom sonen Kid vid tidpunkten var väldigt ”pappig”.

– När vi separerade var det rätt tufft. När man är mamma och ens barn är väldigt pappig. Han var ledsen när vi skulle vara hos mig och det var så klart hjärtskärande. Att man skulle ha det så där jämt varannan vecka och så där, sa hon i samma avsnitt.

Annons
sofia wistam och pernilla wahlgren spelar in podd 2016, och sofias son kid är å roddar med mickarna.
30-åriga sonen Kid Eriksson arbetar med sin mor – då han klipper podcasten Wahlgren och Wistam, som Sofia driver ihop med väninnan Pernilla Wahlgren.

Så är relationen mellan Sofia Wistam och Orup idag

Men idag är relationen mellan ex-makarna Sofia Wistam och Orup god, så god att Orup var en av gästerna på hennes bröllop med nuvarande maken Magnus Wistam.

– Min livsfilosofi är att inte älta. Jag tänker att Orup och Anders är en jättestor del av mitt liv. Jag tycker om dem. För mig är det inget konstigt att umgås med dem jag har barn med. Vi måste ha en fungerande relation, vi har ju barn ihop! De har bidragit med sina nya fruar. Det är roligt, vi blir som en stor familj, berättade Sofia Wistam i Expressen 2018.

Annons

– Man får tänka på barnens bästa hela tiden. Är det bra för barnen att man är vän med sitt ex? Ja. Är det bra att det är okomplicerat? Ja. Men det kanske är lätt för oss att säga så, för vi har ju haft bra ekonomi.

Thomas ”Orup” Erikssons familjeliv

Jag blir hellre jagad av vargar-artisten Thomas ”Orup” Eriksson är inte bara pappa till sonen Kid. Han har även fyra barn tillsammans med hustrun Pernilla Eriksson (tidigare Pettersson), 51.

Här är alla Orups fem barn idag!

Foto: TT/Instagram

Annons