Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Sommarprataren Keyyo om påstådda romansen med Hugo: Jag är singel

12 jun, 2021 
HILLEVI WAHL
Keyyo ska sommarprata 2021.
Kristina Petrushina, känd som Keyyo är en av sommarpratarna 2021.

Bara 24 år gammal har Keyyo redan bockat av Let's dance, och nu har hon också fått det prestigefyllda uppdraget att vara sommarpratare i P1. I höst dyker hon upp i tv-serien Svenska powerkvinnor.
Men först hoppas hon på en sommar som ska bli den bästa nånsin. Och en årlig tur till Ullared förstås.
– Jag älskar Ullared –jag har fullt upp hela dagen med att gå och plocka, säger hon.


För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Som barn drömde Kristina Petrushina om att bli jurist. I stället blev hon youtubestjärnan Keyyo i Sverige, programledare och folkkär galenpanna i succéprogrammet Bäst i test. Men första dagen på SVT höll på att sluta riktigt illa.

– I min allra första inspelning med Bäst i test, skulle jag semesterpacka en golfbil och köra in i en ruta. Jag var så taggad att jag råkade meja ner en kameraman. Usch, jag fick panik! Han klarade sig, tack gode Gud, men jag tror inte Säkerhetsavdelningen på SVT var så glada i mig efteråt, säger Keyyo.

Sommar i P1 – här är alla sommarvärdar 2021Brand logo
Sommar i P1 – här är alla sommarvärdar 2021

Förutom att köra golfbil tycks 24-åriga Keyyo kunna göra nästan allting. I våras dansade hon in i våra hjärtan i Let’s Dance, hon gör podcast och bok, pratar i radio, lattjar i tv och när jag ringer för att göra intervjun pågår samtidigt en dokumentärinspelning i bakgrunden.

Annons

– Jag är med i en tv-serie om Svenska powerkvinnor, som ska gå på Viaplay och TV3 i höst, säger Keyyo.

Under stort hemlighetsmakeri har Keyyo, Camilla Läckberg, Laila Bagge, Antonija Mandir och Mouna Doktor Mouna Esmaeilzadeh haft ett filmteam i hasorna under en längre tid. I sex avsnitt kommer tittarna att få följa de framgångsrika kvinnorna, från frukostkaos till glammiga galapremiärer, under jobbmöten, prestationsångest och kaosartade husbyggen. Meningen är att vi ska få se en ärlig bild av hur de fem kvinnornas vardagar ser ut.

– Det är så kul. Jag är så ärad över att få vara en del utav gänget, säger Keyyo.

Stor omställning att flytta från Sibirien till Dalarna

Hon har alltid haft sin egen inre drivkraft. Som barn tyckte Keyyo om att spexa och göra föreställningar hemma i lägenheten i Omsk i Sibirien, men det har funnits en tid när det var riktigt tufft i hennes liv. I en scenföreställning som hette Ryssen kommer (2018) berättade hon om tiden när hon först kom till Smedjebacken i Dalarna som åttaåring.

Annons

– Det var en stor omställning, att gå från att bo i en miljonstad och ha släkt och vänner omkring sig, till att komma till en liten by där det bara bodde några tusen människor och jantelagen rådde. Jag minns fortfarande den där dagen när mamma satte sig ner och pratade med mig, för att se om jag ville haka på henne till Sverige. Hon har alltid vägt in mitt bästa och har gjort ett jättebra jobb som förälder. Hennes mod, drivkraft och arbetsmoral har inspirerat mig jättemycket, säger Keyyo.

Allt det kaxiga självförtroendet försvann när hon kom till Sverige och inte behärskade språket. I början fick hon heller inte komma hem till klasskamraterna. Det vet man ju, att ryssar stjäl, sa barnens föräldrar. I ensamheten blev tv:n hennes stora tröst och sällskap.

– Den var alltid påslagen hemma och jag riktigt längtade hem efter skolan så jag kunde titta på mina roliga favoritkomiker. Redan då tyckte jag att det var fascinerande att studera i detalj hur programledarna skämtade, hur manuset var skrivet eller hur de gjorde de olika övergångarna.

Annons

Samtidigt var hon väldigt intresserad av allt som hade med teknik och datorer att göra.

– Jag hjälpte min mamma med att koda hemsidor eftersom jag hade lätt för att lära mig saker. Jag var en riktig plugghäst. Min ryska familj är akademiker och tanken var faktiskt att jag skulle bli jurist. Mina släktingar var riktigt skärrade ett tag när jag inte fortsatte plugga på universitetet, men nu är jag ganska nöjd med att vara, vad heter det… inte familjens svarta får, utan familjens färgglada får!

Keyyo valde att göra sig själv rättvisa i stället. Som tioåring sålde hon jultidningar för att få ihop pengar till en egen filmkamera. Med kameran började hon sedan spela in sina videobloggar.

– Då tyckte jag att jag var ett geni, haha! Men jag har alltid haft noll självinsikt, förmodligen för att jag har blivit uppfostrad i kärlek av min mamma, och fått göra det jag vill, säger Keyyo.

Annons

Keyyos humoristiska videoblogg gjorde succé

När hon skulle börja högstadiet flyttade hon och mamma till Göteborg. Att få komma till storstaden blev också ett lyft.

– Det var så kul att komma till en klass där jättemånga hade olika bakgrunder och historier. Vi hade en tjej från Iran som ville bli skönhetsdrottning, en kille från Kroatien som ville bli fotbollsproffs, det var liksom okej att vara annorlunda och sticka fram hakan. Där fick jag många bra vänner, säger Keyyo.

Hennes humoristiska videoblogg gjorde succé på nätet och när hon var femton år ringde SVT och frågade om hon ville hitta på något för kanalen.

Keyyo är aktuell i Svenska powerkvinnor i höst.
Keyyo har gett ut boken Mitt livs buffé.

– Det har varit så otroligt många som har varit bjussiga och hjälpt mig längs vägen, både framför och bakom kameran. Mina närmaste vänner, som Clara Henry och Hampus Hedström har jag mött tack vare jobbet. Jag kan fortfarande känna att det är helt sjukt att man kan jobba med det här.

Annons

En annan favoritperson i tv-branschen är David Sundin.

Det här är Keyyo!

Namn: Kristina Petrushina, Keyyo

Ålder: 24

Gör: Programledare i tv, pratar lite i radio, poddar och tävlar i Bäst i test.

Familj: I både Sverige och Ryssland.

Bor: I en lägenhet i Stockholm, som är full av allt från kortlekar till gamla brev, räkningar, Ullaredsfynd och smycken hon köpt på rea. Det är en katastrof, jag är som en 70-årig tant.

Aktuell med: Sommar i P1, Svenska powerkvinnor, en serie som ska gå på Viaplay och TV3 i höst. Podcasten Frågar åt en kompis med bästa kompisen Hampus Hedström.

– Han är en sådan bjussig person, bland de snällaste i hela branschen. Att få jobba med honom i Bäst i test är bland det roligaste jag har gjort i hela mitt liv. Hela atmosfären är så skön, ingen tänker på hur de ser ut, utan bara kör på. Precis som jag, med stort självförtroende, men noll självinsikt. Det var ju därför jag råkade köra över den där stackars kameramannen. Jag var så inne i min grej och trodde att jag hade gjort allt perfekt. Åh Gud, jag är skyldig honom tretusen kronor för sveda och värk, minst, säger Keyyo skamset.

Annons

Keyyo om romansryktena med Hugo

Även i Let’s dance gav Keyyo allt, ända från start. När hon åkte ut i semifinalen sa Tony Irving att hon hade dansat som en drottning och fångat svenska folkets hjärtan.

Vad förvånade dig mest med att göra Let’s dance?

– Att det kändes som att det är som världens bästa sommarkollo, som nu tog slut. Jag har fått genuint fina kompisar där. Men det var också den största utmaningen jag någonsin klarat av, både psykiskt och fysiskt. Jag tror inte någon kan vara förberedd på hur det är, att hela ens liv kretsar kring dansen och tävlingar. Mest förvånad är jag över att det var så mycket mer än att bara träna. Allt från att välja kläder till att skapa dansnummer och spela in jättejättemycket olika tv-inslag, hela tiden. Själva dansen har jag alltid haft stor respekt för. Om något ser lätt ut, trots att man har ont i hela kroppen, då är det rätt, har jag fått lära mig.

Annons

Har du fått mersmak på dans nu?

– Absolut! Vi är ett gäng som deltog i Let’s Dance som har talat om att vi ska gå och lära oss salsa, så det finns ambitioner…

Och hur var det nu med ryktet, om en romans med din danspartner Hugo, dejtar ni?

– Nej. Hugo är en fantastisk vän för livet och det är klart att man blir sammansvetsad när man ägnar så mycket tid tillsammans. Men jag är fortfarande singel, säger Keyyo bestämt.

Ska vinna guldbagge för bästa regi

När Keyyo var 12 år och blev intervjuad i en tidning efter att ha vunnit skolans filmfestival så sa hon: Kom ihåg mitt namn. 2024 ska jag få en guldbagge för bästa regi!

Gäller det fortfarande?

– Haha, det blir lite tajt, det är ju bara tre år bort. Jag får nog skjuta fram det till 2045. Ärligt talat, så måste en sådan grej växa fram organiskt.

Keyyo och Hugo Gustafsson.
Keyyo och danspartnern Hugo Gustafsson.

Nu är det fokus på tv-dokumentären om svenska powerkvinnor och tv ett tag.

– Vem vet, jag kanske vill bli jurist på gamla dar och sitta i domstol och döma skiten ur folk, skrattar Keyyo.

Annons

Men just nu vill hon mest peppa andra unga tjejer och killar, som kanske inte känner att de passar in.

Keyyo har podcasten Frågar åt en kompis.

– Jag får tiotal mail varje dag om det där. Och jag läser vartenda ett. Det som berör mig allra mest är när föräldrar hör av sig. För ett tag sedan var det en pappa som skrev att han hade en dotter som hade haft det tufft i skolan. En dag hade hon mött mig i stan och då hade jag gett henne ett leende. Det hade gjort hela hennes vecka. Och jag minns faktiskt den tjejen, så det var extra fint att han berättade det för mig. Ett leende kan göra så mycket och det kostar ingenting.

Annons

Vad skulle du säga till den tioåriga flickan du en gång var?

– Då skulle jag säga heja, heja dig! Det som är jobbigt och tufft nu kommer att gå över. Och det kommer att hjälpa dig att bli den person som det är meningen att du ska bli. Du kommer också att hitta din flock. Omringa dig med människor som du älskar, som gillar att göra det som du också älskar att göra. För du är huvudpersonen i ditt eget liv. Och det kostar inget att vara snäll, säger Keyyo.

Keyyos sommarfavoriter!

Bok i hängmattan:
Får man ha hybris och säga min egen bok – Mitt livs buffé? Den är ganska rolig med mycket roliga anekdoter och listor. Annars läser jag bara kokböcker och chicklit-romaner, vilka som helst, som jag hittar vid kassan på Ica. Det är så befriande med feelgood för hjärnan, att få slippa tänka så mycket.

Tv-serie en regnig dag:
Friends. Det är min serie, som jag streamar varenda dag. Jag kan varenda replik och varje scen. Den serien har allt: humor, känslor och bra historier. Förut trodde jag att jag var mest lik Chandler, eftersom jag alltid vill skämta när något blir jobbigt. Men nu säger mina kompisar att jag är mest lik Phoebe. Jag hoppas att de menar att jag är en lika fin och glad och rolig vän som hon. När jag såg Friends reunion, så grät jag såklart. Men oj, så mycket botox alla hade i ansiktet.

Annons

Godaste sommardrinken:
Ett glas cola, med citron och is. Och ett glas bubbel på kvällen.

Smultronställe i Sverige:
Lilla Napoli pizzeria i Falkenberg. Jag älskar både pizza och Västkusten, eftersom jag är uppvuxen i Göteborg. Att käka pizza på just Lilla Napoli i Falkenberg är jäkligt gött. Och så kan man passa på att ta Ullared på vägen dit, om man vill få ett mentalt break down.

Min bästa sommar:
Egentligen hoppas jag att den här sommaren blir den bästa någonsin. Men ett fint minne är en sommar för några år sedan då jag jobbade lagom mycket och hade tid att åka till Kroatien med några kompisar. Vi tog en liten båt ut till en ö utanför Dubrovnik, där vi hittade en magisk badplats vid en avlägsen klippa. Det var fantastiskt. Då kände jag att nu är jag verkligen lycklig.

Roligaste semestertabben:
Jag gör samma semestertabbe nästan varje sommar: Att åka till Ullared utan att kolla upp hur mycket kö det är, innan. När jag väl står där och ser den långa kön, så har jag inte vett nog att åka hem. Men jag älskar Ullared! Vill du ha något till din häst, partner, hund eller barn – allt finns där! Jag har fullt upp hela dagen med att gå och plocka ner grejer i vagnen. Tops och Marabou choklad köper jag alltid. Och det är så bra, det går bussar dit, för bara 399 kronor tur och retur. Kruxet är bara sedan, hur man ska få med sig allt på bussen…

Annons

Viktiga årtal i Keyyos liv:

1997 Föds i miljonstaden Omsk i Sibirien.

2005 Flyttar med sin mamma till Smedjebacken i Dalarna.

2007 Börjar videoblogga.

2009 Flyttar till Göteborg.

2010 Lägger ut första videobloggen på internet, 13 år gammal.

2014 Får sin egen humorserie på SVT Play, Keyyo & co. Vann pris som årets stjärnskott på Youtube-galan Guldtuben.

2016 Utses till Sveriges roligaste youtuber. Flyttar till Stockholm.

2017 Leder Talang i TV4 tillsammans med Pär Lernström.

2018 Åker på Sverigeturné med egna föreställningen Ryssen kommer!

2019 Reser med Johan Rheborg på studieresa i Keyyo med Rheborg i Ryssland för SVT.

2020 Tävlar i familjesuccén Bäst i test i SVT. 2021 dansar med Hugo Gustafsson i Let’s Dance.

Annons