Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Stina Wollter pausar från sin Instagram

11 maj, 2020 
Lovisa Svedlund
Porträtt av Stina Wollter som här berättar om sitt beslut att pausa sin Instagram.
Konstnären och författaren Stina Wollter pausar från sin omtyckta profil på Instagram. ”Annars klarar jag det inte”, skriver hon i ett inlägg.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Konstnären och författaren Stina Wollter ska dra ner på inläggen på sin populära Instagramprofil. Anledningen är att hon behöver ro för att fokusera på sin bok, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Hon skriver i inlägget:

”Jag stänger inte ner det - jag bara drar ner lite på närvaron. För att dra upp den med mig. Annars klarar jag det inte.”

”Måste pausa lite”

Stina Wollter skriver i inlägget att hon vaknat på natten och börjat tänka på hur hon ska svara på ett av alla personliga meddelanden som privatpersoner skickat till henne på Instagram. Även i sitt Sommar i P1 berättade Stina Wollter att många skriver till henne för att be om stöd och hjälp med svåra saker i livet – och nu behöver hon pausa lite från frågorna och berättelserna, skriver hon i Instagraminlägget:

”Jag säger rakt ut i mörkret att Stina nu måste du pausa lite. Min hjärna svarar att tack snälla jag behöver mer av dej för att kunna skriva den här boken du håller på med. Jag behöver dina tankar, du hackar sönder dom hela tiden. Det här funkar inte, gumman. Det är inte att skriva poster, ge form åt dagens betraktelser och reaktioner på världen som omger oss som är grejen- utan det som händer sen, runtom.”

Annons

Stina Wollter skriver ny bok

Tidigare har Stina Wollter bland annat skrivit boken Kring denna kropp (2018). Och snart kommer den nya boken som hon nu ska fokusera på, berättar hon i Instagraminlägget.

”Jag stänger till lite om butiken som heter Stina. Lite snålare öppettider helt enkelt. Det ska bli en bok och nu behöver tankarna stanna hos mig för att de ska kunna bli era, snart snart!”

Samtidigt som Wollter meddelar om beslutet att dra ner på närvaron på Instagram skriver hon också att hon älskar sitt konto, sina följare och diskussionerna som pågår där.

Här kan du läsa Stina Wollters inlägg på Instagram:

Foto: TT

View this post on Instagram

Jag är vaknar upp mitt i natten, det första jag börjar tänka på är vad jag ska svara på ett av DM:en och hur jag ska kunna fånga upp och ta hand om det som lyftes i DM:et i en post. Jag säger rakt ut i mörkret att Stina nu måste du pausa lite. Min hjärna svarar att tack snälla jag behöver mer av dej för att kunna skriva den här boken du håller på med. Jag behöver dina tankar, du hackar sönder dom hela tiden. Det här funkar inte, gumman. Det är inte att skriva poster, ge form åt dagens betraktelser och reaktioner på världen som omger oss som är grejen- utan det som händer sen, runtom. Den här absurda Big Brother-grejen fick bägaren att rinna över. Jag kan inte stänga av o det är bara mitt ansvar att göra det. Jag vill ju ”hålla”! Jag tänker på pjäsen ”Den goda människan från Sezuan” av Bertolt Brecht; Den goda, fattiga Shen Te som får en gåva, en butik, av gudarna pga sin snällhet. Men hon blir tvungen att skapa (hon klär ut sig) kusin Shui Ta för att överleva, som gör affärerna o är sträng, för när hon är hon går hon sönder för gränssättning uppfattas som ondska, hon är ju GOD. Det blir så svårt rent praktiskt, det går ju inte samtidigt så byinnevånarna tror till slut att Shui Ta mördat Shen Te. Det är en fantastisk pjäs om snällhet, gränser, kapitalism, girighet, korruption och överlevnad. Jag behöver inte någon Shui Ta eftersom jag kan skriva ett enkelt meddelande om att jag stänger till lite om butiken som heter Stina. Lite snålare öppettider helt enkelt. Det ska bli en bok och nu behöver tankarna stanna hos mig för att de ska kunna bli era, snart snart! Ni som är @bottler_community -givare; ni vet ju att ni kan kliva av och på ert 30:-/månadenbidrag om ni känner att mitt konto inte levererar. Men: Jag stänger inte ner det- jag bara drar ner lite på närvaron. För att dra upp den med mig. Annars klarar jag det inte. Jag uppriktigt älskar denna plats, mitt konto, mina kommentarsfält, hur ni och vi tar hand om varandra, hur samtal uppstår och trygga rum blommar upp överallt. Det är jag innerligt rädd om. Hoppas du förstår. Från skrivbordet med värme! /Stina

A post shared by Stina Wollter ☮️ (@stinawollter) on

Annons