Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Stina Wollters starka ord på Sven Wollters födelsedag

12 jan, 2022 
Simon Nilsson Larsson
Stina Wollter med pappa Sven Wollter i samband med Let's Dance.
Skådespelaren Sven Wollter skulle i dag ha varit 88 år.
På hans födelsedag hedrar nu Stina Wollter sin bortgångna pappa och berättar om en kärlek utan hem.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I november 2020 kom det sorgliga beskedet att skådespelaren Sven Wollter lämnat oss, 86 år gammal.

Han var en av Sveriges mest älskade skådisar, känd för bland annat Mannen från Mallorca, Änglagård och Raskens.

Se också: 5 saker du vill veta om Stina Wollter

Stina Wollter - 5 saker du vill vetaBrand logo
Stina Wollter - 5 saker du vill veta

Familjens gränslösa sorg

Älskad var han också av familjen, och det var dottern Stina Wollter som berättade om den tråkiga nyheten.

”Det är med gränslös sorg Sven Wollters familj härmed meddelar att han i dag, den 10 november flög rakt rakt in ljuset i sviterna av Covid och en väl använd kropp med lungor med KOL och emfysem som inte orkade rida ut denna sista prövning. Han fick ett avslut utan smärta omgiven av alla sina nära”, skrev hon då på Instagram och tillade:

”Han var en enastående människa med en värme och närvaro som genomsyrade allt han gjorde och skapade. Det är obegripligt att han nu inte finns hos oss mer. Tomrummet ekar”.

Annons

Stina Wollters “hemlösa kärlek”

Under tisdagen skulle Sven Wollter ha fyllt 88 år, något som Stina Wollter uppmärksammar på sina sociala medier. Hon delar där en bild från ett födelsedagsfirande för 10 år sedan när hon kom och överraskade honom.

“Nu är det ett sånt där datum igen och en tanke som ropar högt inom mig är: vad gör jag med all denna kärlek? Ja, jo, jag har många att älska, mycket att göra, världen ropar ju efter kärlek och solidaritet- men jag står ju här med specialsydd komplex kärlek till pappa mamma syster bror vänner katt och kärleken känns som de konstiga begagnade alldeles för personliga plaggen ingen vill köpa eller förstå, i 5-kronorslådan på loppisen”, skriver Stina Wollter och fortsätter:

“Så är det nog. Vi går alla omkring med kärlek som vi inte kan slänga men som inte hittar hem, för hemmen finns inte mer. Så om du möter mig på gatan och jag ler lite desperat, kanske med blanka ögon, kanske säger jag ‘hej’ med ett litet frågetecken efter, ja, då är det bara jag som går och skvalpar över. Le gärna tillbaka. Jag vet ju att också du går med hemlös kärlek”.

Annons