Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Svenska kändisar du inte visste har barn ihop

20 dec, 2019 
Malin Ny
Sofia Wistam och Orup, Niklas Strömstedt och Efva Attling.
Det vimlar av svenska kändisar som har varit ett par, och dessutom hunnit skaffa barn tillsammans.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Svenska kändisar som egentligen heter något helt annatBrand logo
Se också: Svenska kändisar som egentligen heter något helt annat

Att det bildas par här och var i den svenska kändisvärlden är inget nytt, men visste du att dessa också har barn ihop?

Här är åtta svenska kändispar du inte visste har barn tillsammans.

Niklas Strömstedt och Efva Attling

Musikern Niklas Strömstedt och designern Efva Attling gifte sig 1985 och var gifta i tio år. De fick sönerna Adam och Simon tillsammans. Ett år efter skilsmässan gifte sig Efva med artisten Eva Dahlgren, och sedan 2011 är Niklas gift med programledaren Jenny Strömstedt. Han har varit fåordig om skilsmässan men i årets Så mycket bättre har han kommit med en hel del pikar till sina ex.

Bland annat passade han på att göra en bonustolkning av Danny Saucedos gamla band EMD:s låt Jennie let me love you till hans fru, Jenny Strömstedt, och sjöng textrader som ”Jenny vill du ha mig, jag har prövat rätt många nu som jag har sett i rutan, man de kan jag vara utan”.

Annons

Laila Bagge och Niclas Wahlgren

Programledaren och Idol-profilen Laila Bagge och programledaren Niclas Wahlgren träffades när båda ställde upp i programmet Let’s Dance 2009. Paret gifte sig året efter och i oktober 2011 fick de sonen Kit. 2014 gick paret skilda vägar, och Laila Bagge har i en intervju med Aftonbladet Söndag berättat om hur svår skilsmässan var för henne.

Noomi Rapace och Ola Rapace

Skådespelarna Noomi Rapace och Ola Rapace var gifta i tio år och har sonen Lev ihop. 2010 ansökte de om skilsmässa. I podcasten Schulman show fick Ola Rapace frågan om varför förhållandet med Noomi Rapace inte fungerade.

– Jag tror inte att det var meningen att vi skulle vara tillsammans hela livet oavsett. Men Noomi var otroligt målstyrd på att komma högst upp i branschen. Det är inget fel med det, jag har värsta respekten för henne och den karriär hon har gjort. Verkligen. Vi är fortfarande vänner men för min del var det en del av det som gjorde det osexigt, att det handlade för mycket om karriären och för lite om drömmar.

Annons

Sofia Wistam och Orup

Programledaren Sofia Wistam var i flera år tillsammans med artisten Thomas “Orup” Eriksson och fick en son tillsammans innan de skilde sig 1996. I ett avsnitt av podcasten Wahlgren & Wistam, som Sofia Wistam har tillsammans med artisten Pernilla Wahlgren, har hon talat ut om separationen.

– När vi separerade var det rätt tufft. När man är mamma och ens barn är väldigt pappig. Han var ledsen när vi skulle vara hos mig och det var så klart hjärtskärande. Att man skulle ha det så där jämt varannan vecka och så där, säger Sofia Wistam i podcasten.

Julia Dufvenius och Christopher Wollter

Skådespelarparet Julia Dufvenius, aktuell i serierna Heder och Fartblinda, och Christopher Wollter, känd från Netflix-serien Störst av allt, har varit ett par sedan 2005, och de har barnen Tilde, 19, och Vide, 12, tillsammans. De gick båda på scenskolan i Göteborg samtidigt, men träffades först ett par år efteråt, på en fest i Stockholm

Annons

– Det var då det sa klick. Vi blev helt enkelt jätteförälskade. Ja, sen den dagen är vi ihop. Han flyttade in hos mig i Göteborg, har Julia Dufvenius sagt i en intervju med tidningen Mama.

Josefin Crafoord och Wille Crafoord

Radioprofilen Josefin Craaford och musikern Wille Crafoord gifte sig 1995 och har sonen Roderick tillsammans. Fyra år senare var skilsmässan ett faktum. Josefin har tidigare pratat om relationen i Expressen:

– Jag var ung, arbetslös och var kär i min kille och han bara ”vi kan väl skaffa barn och gifta oss”. Och jag tänkte jag har inte mycket bättre för mig nu. Jaha okej, då gör vi det, sade hon då.

Wille Crafoord har även barn tillsammans med en annan svensk kändis – Sanna Lundell.

Lena Endré och Thomas Hanzon

Skådespelerskan Lena Endré var sambo med skådespelaren Thomas Hanson i cirka 13 år, och tillsammans har de två numera vuxna barn – Rosanna, som är miljöaktivist och jobbar för Greenpeace Sverige, och Edvin. När paret separerade spelade de ett äkta par på glid i Trolösa.

Annons

– Ibland händer det fel saker på fel…eller rättare sagt, det händer på rätt plats för konsten men som människa är det lite tufft. Och det var det, för oss båda. Särskilt någon kärleksscen vi skulle göra: “Gode gud! Det här går ju inte!”, men det gick bra, har Lena Endré sagt i en intervju i Expressen.

Maria Bonnevie och Fredrik Skavlan

Programledaren Fredrik Skavlan och skådespelerskan Maria Bonnevie träffades för 13 år sedan och har varit sambor sedan dess. De har tre barn tillsammans, och senaste tillskottet kom så sent som i juli förra året. Då meddelade programledaren, som har ytterligare tre vuxna barn sedan tidigare, själv på sitt Instagram-konto att barnet fötts. Under en bild från BB skriver han:

”Flaggan i topp för norsk sjukvård och barnmorskorna. Som för sjätte gången fick mig att känna att jag inte var i vägen”.

Foto: TT

Annons