Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Svenska kändisar du kanske inte visste var släkt

10 jan, 2020 
Minna Wallén-Widung
Frida Hansdotter och prins Daniel är sysslingar.
Att Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso är mor och dotter känner de flesta till. Men det finns en rad andra släktband i den svenska kändiseliten som kanske inte är lika kända. Här listar vi några av dem!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
TV: 10 svenska kändisar med deras okända föräldrarBrand logo
TV: 10 svenska kändisar med deras okända föräldrar

Josephine Bornebusch och Claudia Galli Concha

Skådespelarna Josephine Bornebusch, 38, och Claudia Galli Concha, 41, har mer än yrket gemensamt – de är dessutom släkt. Faktum är att Claudia är moster till Josephine, trots att det bara skiljer tre år mellan dem. Claudia är sladdbarn, och ett av hennes äldre syskon är scenografen Cian Bornebusch – Josephines mamma.

Josephine Bornebusch
Josephine Bornebusch. Foto: Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

Josephine och Claudia har en nära relation, något Claudia berättat om.

Annons
Claudia Galli Concha
Claudia Galli Concha. Foto: Eero Hannukainen/TT

– Vi är jättetajta. Själsfränder. Vi har ju vuxit upp som syskon och umgås verkligen. Som kompisar, inte bara för att vi är släkt. Eller umgås känns nästan för ytligt att säga om vår relation. Vi bara är. Det är jag och Jossan liksom, har hon tidigare berättat för Aftonbladet.

Se mer: Josephine Bornebusch om Älska mig

Josephine Bornebusch om Älska migBrand logo
Josephine Bornebusch om Älska mig

Malin Åkerman och Jennifer Åkerman

Hollywoodstjärnan Malin Åkermans, 41, lillasyster är ingen mindre än Jennifer Åkerman, 30, känd från bland annat tv-serien Svenska Hollywoodfruar.

Annons

Malin Åkerman föddes i Stockholm men flyttade i tidig ålder med sina föräldrar till Kanada, där hon växte upp. När föräldrarna skildes flyttade pappan tillbaka till Sverige. Där gifte han om sig med Vera Stevens, och fick tillsammans med henne ytterligare två döttrar – Jennifer och Mikaela Åkerman.

Mikaela Åkerman, Malin Åkerman, Jennifer Åkerman och Vera Stevens på Noppes sommarfest 2015.
Malin Åkerman tillsammans med systrarna Mikaela och Jennifer Åkerman samt styvmamma Vera Stevens. Foto: Carolina Byrmo/TT

Malin Åkerman har gjort en raketkarriär i USA och numera delar också lillasyster Jennifer sin tid mellan USA och Stockholm. Hon jobbar som bloggare, modell, sångare och låtskrivare. 2013 medverkade hon i Let's dance i TV4 och sedan 2018 är hon förlovad med den brittiska skådespelaren Tom Payne, känd från bland annat tv-serien The walking dead.

Annons

Systrarna har en fin relation till varandra, om man ska tro deras social medier:

Titiyo och Neneh Cherry

Artisten Titiyo, 52, kommer från en musicerande familj – pappa Amadu Jah var musiker och mamma Maylen Bergström har ett förflutet som både sångare och danspedagog. Och hennes halvsyster på pappans sida är ingen mindre än artisten Neneh Cherry, 55, som hade en rad hits under 1990-talet och som under 2000-talet samarbetat med flera svenska artister som Petter och Kleerup.

Neneh Cherry och systern Titiyo 1999.
Neneh Cherry och Titiyo tillsammans 1999. Foto: Roger Tillberg/TTm

Systrarna ses inte jätteofta, eftersom Neneh bor i London och Titiyo i Stockholm, men när de träffas lagar de gärna mat tillsammans. Och systerbanden är starka.

Annons

– I hela mitt liv, när någon frågat mig vilka som är mina idoler, har jag svarat ”min syster”. Det är bara att titta på min stil i början av min karriär – jag ser ju ut som henne! har Titiyo tidigare berättat för Damernas värld.

I familjen ingår fler musicerande personer – Nenehs bror är artisten Eagle-Eye Cherry och hennes dotter Mabel McVey, 23, har varit nominerad till pris på både Grammisgalan och Brit Awards i Storbritannien.

Daniel Westling och Frida Hansdotter

Prins Daniel under kungens middag för Nobelpristagarna 2019.
Daniel Westling. Foto: Christine Olsson/TT

Prins Daniel, 46, växte som bekant upp i Ockelbo. Att motion, idrott och rörelseglädje ligger honom varmt om hjärtat har knappast undgått någon – det var ju trots allt som personlig tränare han träffade sin stora kärlek kronprinsessan Victoria.

Annons

11 udda kärlekspar: Här är kändisarna som varit ihop

11 udda kärlekspar: Här är kändisarna som varit ihopBrand logo
11 udda kärlekspar: Här är kändisarna som varit ihop

Tillsammans har paret tagit initiativ till organisationen Generation Pep, som arbetar för att alla barn och ungdomar i Sverige ska få ett aktivt liv. Och idrott verkar ligga i släkten – Daniel är nämligen syssling med skidstjärnan Frida Hansdotter, 34.

Skidåkaren Frida Hansson.
Frida Hansdotter. Foto: Jonas Lindkvist/DN/TT

På meritlistan har Frida såväl ett guld i slalom från OS 2018, som en världscupsvinst i slalom från säsongen 2015-2016. 2019 tilldelades hon Konungens medalj för förtjänster inom svensk idrott. Fridas morfar var bror till Daniels morfar, modell Enar Westring. Således är Daniels mamma Ewa Westling kusin med Fridas mamma.

Annons

Kristin Kaspersen och Filip Lamprecht

Kristin Kaspersen med sonen Filip Lamprecht.
Kristin Kaspersen och Filip Lamprecht. Foto: Eero Hannukainen/TT

Att den populära programledaren Kristin Kaspersen, 50, är dotter till den folkkära artisten Barbro "Lill-Babs" Svensson, och dessutom syster till Malin Berghagen, är vida känt. Men även hennes egen son syns numera ofta ute i kändisvimlet.

Filip Lamprecht, 22, är tillsammans med artisten Peg Parnevik som även hon kommer från en känd familj – pappa är golfspelaren Jesper Parnevik och farfar är komikern Bosse Parnevik. Peg och resten av familjen Parnevik blev rikskändisar i Sverige genom tv-programmet Parneviks som sändes för första gången 2015.

Annons
Visa det här inlägget på Instagram

I’m with gorgeous ⬅️

Ett inlägg delat av Filip Kaspersen Lamprecht (@filiplamprecht)

Filips pappa är den före detta modellen Martin Lamprecht, som efter uppbrottet från Kristin Kaspersen gifte om sig med friidrottaren Erica Johansson. Han har senare också haft en relation med programledaren Agneta Sjödin. Filip har en halvsyster på sin pappas sida och en halvbror på mammas – Leon, vars pappa är programledaren Hans Fahlén.

Christina Schollin och Helena Brodin

Skådespelerskan Christina Schollins, 82, familj är allt annat än okänd. Hon är gift med skådespelaren Hans Wahlgren och barnen Linus, Niklas och Pernilla Wahlgren har alla valt ett liv på scenen eller framför kameran. Mindre känt är kanske att hennes kusin är ingen mindre än skådespelerskan Helena Brodin, 83, känd bland annat för roller som Signe i tv-serien Hedebyborna och som sjuksköterskan Berit i Skärgårdsdoktorn.

Skådespelerskan Christina Schollin
Christina Schollin. Foto: Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT

Christina och Helena umgicks mycket som barn, och en period bodde de också i samma hus. De spelade mycket teater tillsammans och började så småningom båda sjunga i Radiotjänsts flickkör, har Christina berättat för SvD.

Annons
Skådespelerskan Helena Brodin
Helena Brodin. Foto: Maja Suslin/TT

Dessutom var det faktiskt genom Helena som Christina träffade sin blivande man Hans.

– Hans och jag träffades på en tebjudning den 16 april 1957 hos min kusin Helena Brodin som gick på samma teaterskola som Hans och tyckte att vi två skulle passa så bra ihop. Vi var båda singlar och det kändes rätt från början, har Christina tidigare berättat för Expressen.

Alex Schulman och Sven Stolpe

Alex Schulman inför publiceringen av boken Bränn alla mina brev.
Alex Schulman. Foto: Henrik Montgomery/TT

Författaren och kolumnisten Alex Schulman, 43, har genom åren skrivit flera bloggar och tillsammans med sin bror Calle Schulman drev han humorsajten 1000apor. Alex Schulman har i sina böcker ofta skrivit om sin egen familj. Han har till exempel porträtterat sin pappa Allan Schulman i boken Skynda att älska och öppenhjärtigt berättat om sin uppväxt med en alkoholiserad mamma i romanen Glöm mig.

Annons

2018 gav han ut boken Bränn alla mina brev och den handlar till stora delar om hans morfar, som var den litteräre legenden Sven Stolpe. Stolpe var inte bara författare utan även översättare, litteraturkritiker, forskare och lärare. Schulman ger i sin bok en allt annat än smickrande bild av sin morfar, som han hävdar var besatt av och rasande på hustrun Karins påstådda otrohetsaffär med lyrikern Olof Lagercrantz.

Sarah Dawn Finer och Rennie Mirro

Sångfågeln och Så ska det låta-programledaren Sarah Dawn Finer, 38, växte upp i Stockholm, men har såväl brittiska som amerikanska rötter. Hennes mamma, dansterapeuten Francine Lee Mirro-Finer, kommer från New York och födde 1972 sonen Rennie Mirro, 48, som med tiden skulle bli en populär musikalartist. Han har bland annat spelat Grease på Göta Lejon tillsammans med Pernilla Wahlgren och Singing in the rain på Oscarsteatern i Stockholm.

Syskonen Rennie Mirro och Sarah Dawn Finer 2012
Rennie Mirro och Sarah Dawn Finer. Foto: Charles Hammarsten/TT

Sarah och Rennie har ytterligare en syster, Zoie Finer som senare arbetat som sångpedagog, och musik var ofta närvarande i hemmet. När Sarah tävlade i Melodifestivalen var Rennie koreograf för hennes nummer och 2012 stod de på scenen tillsammans i julshowen Happy Holidays, som de gjorde tillsammans med dansaren Karl Dyall. Inför premiären berättade Sarah att hon alltid sett upp till sin storebror och att det var nervöst att dansa tillsammans med två proffsdansare.

Annons

– Tänk att du spelar ishockey för allra första gången och då ska göra det ihop med NHL-proffs som Henrik Lundqvist. Så känns det ungefär. Den som gör fel kommer onekligen att vara jag, sa hon till Aftonbladet.

Se också: Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålderBrand logo
Se också: Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder
Annons