Svenska kändisar med oväntade utbildningar

Drottning Silvia

BORGHOLM 20210703Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia inviger sommarens Idtrdgrdsutstllning p Krocketplanen p Sollidens Slott. rets utstllning heter Inglasat och visar inspirationsvxthus skapade av knda profiler..P bild:drottning Silvia.Foto: Suvad Mrkonjic / TT / kod 11408

Foto: Suvad Mrkonjic/ TT

Visste du att drottning Silvia är utbildad tolk, eller att Camilla Läckberg har en civilekonomexamen? Här är exempel på kändisar som valt att studera!

Kändisskap och studier kan absolut gå hand i hand. Nedan listar vi åtta folkkära profiler med riktigt oväntade utbildningar. Visste du till exempel om att det finns en idrottspedagog i kungahuset?

Svenska kändisar som pluggat

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria

Foto: Christine Olsson/TT

Sveriges kronprinsessa är minst sagt studievan. Hon har till exempel läst statskunskap och historia på Yale University i USA, samt genomfört en grundläggande soldatutbildning.

Se också: 5 saker du kanske inte visste om kronprinsessan

1:12

Efter reklamen: 5 saker du kanske inte visste om kronprinsessan Victoria

(1:12)

Slå på ljud

Prins Daniel

Prins Daniel

Foto: TT

Victorias man, prins Daniel, har även han flera utbildningar i bagaget. Innan han träffade kronprinsessan pluggade han nämligen till idrottspedagog vid Lillsveds idrottsfolkhögskola på Värmdö. Därtill är han utbildad personlig tränare.

Fredrik Eklund

Fredrik Eklund

Foto: TT

Mäklaren och tv-stjärnan Fredrik Eklund har verkligen gjort sig i ett namn i USA. Förutom en kurs i fastighetsmäkleri har han faktiskt studerat ekonomi på Handelshögskolan i Stockholm.

Drottning Silvia

Drottning Silvia

Foto: Suvad Mrkonjic/TT

Vid slutet av 1960-talet utbildade sig drottning Silvia till tolk i München. Visste du att Silvia talar språken svenska, tyska, engelska, franska, spanska och portugisiska?

Oväntade avslöjandet om kungens privatliv med drottning Silvia

Kristian Luuk

Kristian Luuk

Foto: TT

Kristian Luuk har inte enbart sysslat med tv. Faktum är att han även har studerat till civilekonom på Handelshögskolan i Stockholm.

Jens Lapidus

Jens Lapidus

Foto: TT

Numera är Jens Lapidus en välkänd författare, men i grunden är han faktiskt utbildad jurist vid Stockholms universitet.

Ebba Kleberg von Sydow

Ebba Kleberg von Sydow

Foto: Eero Hannukainen/TT

Även Ebba Kleberg von Sydow har studerat juridik. Därtill har hon även hunnit med att plugga journalistik i Boston.

Camilla Läckberg

Camilla Läckberg

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Precis som Kristian Luuk har Camilla Läckberg studerat till civilekonom. Dock inte på Handelshögskolan i Stockholm utan på Handelshögskolan i Göteborg.

Källor: Alla studier, Studentum samt Kungahuset.se