Tilde de Paulas ursäkt till Renée Nyberg – efter 25 år

Renée Nyberg och Tilde de Paula Eby.
25 år har gått sedan Tilde de Paula Eby och David Hellenius ledde tv-programmet Fredagspuls tillsammans. Kollegan Renée Nyberg blev utsedd till coach för programledarparet – något som inte var det lättaste. Nu ber Tilde de Paula Eby om ursäkt för sitt beteende då.

Renée Nyberg, 53, och Tilde de Paula Eby, 47, är två veteraner inom tv-världen. Renée har gjort mängder av program i både TV4 och TV3. Just nu är nu aktuell med pratprogrammet Renées brygga i TV4 där kända gäster besöker den idylliska skärgårdsön för en pratstund och en bit mat. En av de tidigare gästerna är kollegan Tilde.

5 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula Eby:

Videon kunde inte hittas

Tilde de Paula Eby har lämnat Nyhetsmorgon i TV4 för nyhetsprogrammet Efter fem i samma kanal.

Igår var det Renées tur att gästa Efter fem-studion tillsammans med hunden Charlie. Där berättade hon bland annat om nya säsongen av Renées brygga och om sin långa tv-karriär.

Vem är du mest lik av programledarna i Nyhetsmorgon?

Men det var inte första gången som tv-profilerna samarbetade.

Programledare för Fredagspuls

På 1990-talet fick Tilde de Paula Eby jobbet som programledare för ungdomsprogrammet Fredagspuls tillsammans med David Hellenius som Renée Nyberg nu är gift med.

Programmet sändes live från Gallerian i Stockholm och både Tilde och David var ganska nya i tv-branschen. Därför kallades den något mer erfarna Renée Nyberg in som coach för programledarparet.

– Jag fick uppdraget att coacha er, helt oväntat. Och det är ganska ovanligt i vår bransch. Och så hade de utsett mig att försöka göra det här uppdraget, berättar Renée Nyberg i Efter fem och skrattar.

Hon lägger till:

– Det var inte så lätt, måste jag säga.

Hopplöst uppdrag för Renée

TV4:s besked om Nyhetsmorgon

Tilde de Paula Eby tillstår att det måste ha varit ett svårt uppdrag att ta sig an de båda tv-profilerna.

– Det måste ha varit helt hopplöst att coacha mig och David Hellenius i programlederi, säger Tilde de Paula Eby i Efter fem.

Renée Nyberg berättar att hon tog uppdraget som coach på största allvar. Hon gjorde mycket research i hur andra radarpar i bland annat amerikanska och engelska talkshows arbetar. Men hon fick inget gehör för sina ansträngningar från Tilde och David.

– Jag kom liksom superladdad och ni bara – hade inte tid. Ni var väldigt, som man är, lite självupptagna, säger Renée Nyberg.

– Lite unga och självupptagna. Jag ber om ursäkt för det, så här 25 år senare faktiskt, säger en generad Tilde de Paula Eby.

Foto: TV4