Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Tomas von Brömssen hittade kärleken på ålderns höst: ”Väldigt glada”

08 maj, 2023 
Aino Oxblod
FotografTT.
Skådespelaren Tomas von Brömssen hade levt med sin Eva i 34 år när hon hastigt gick bort.
I sorgen hittade han stöd i Evas vän Dorte – och gifte sig med henne istället.
– Alla var väldigt glada för vår skull, har von Brömssen sagt till Hänt.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: 5 oväntade tecken på att du har hittat din soulmateBrand logo
Se också: 5 oväntade tecken på att du har hittat din soulmate

Tomas von Brömssen, 78, har med sin över 50 år långa karriär blivit en av Sveriges mest folkkära och hyllade skådespelare. Många förknippar honom med Albert och Herbert, Göta kanal, Saltön och nu senast Bröllop, begravning och dop.

I 34 år levde Tomas med hustrun Eva von Brömssen, som han också fick dottern Johanna tillsammans med. Men i augusti 2000 avled hans stora ungdomskärlek hastigt. För skådespelaren var sorgen och chocken stor, och han tog stöd av sina vänner och familj.

Annons

– Som tur var hade jag en ledig period nära inpå och jag tyckte mycket om att prata om det, pratade med alla som stod mig nära och det var väldigt skönt minns jag, har han sagt i en intervju med Hänt.

Tomas von Brömssen med frun Eva 1999.

Hittade kärleken på nytt – i fruns vän

En av personerna han fick stöd och tröst hos var Evas vän och tidigare svägerska Dorte Velling Pedersen, och vänskapen fördjupades med tiden till en ny kärlek. Fyra år efter Evas död, och i samband med Tomas 60-årsdag gifte paret sig i Göteborg.

Annons

Att Evas änkling och väninna hittade varandra och blev ett kärlekspar var inget någon i omgivningen tyckte var konstigt, menar Tomas von Brömssen.

– Alla var väldigt glada för vår skull, sa han i Hänt.

Tomas och Dorthe har levt lyckliga tillsammans sedan dess, och firar 18 år som gifta år. För skådespelaren var det en annorlunda upplevelse att bli kär och gifta sig som äldre, än när han gjorde det med ungdomskärleken Eva 1966.

Tomas och Dorte på kungamiddag.

– Väldigt annorlunda, skönt att slippa spela upp hela fyrverkeriet och gå ner i spagat och i brygga. Det är lugnt, avspänt, fylligare, rikare och helande.

Annons
Annons