Träningsprofilen Elin Kjos är död – blev 35 år

Träningsprofilen Elin Kjos är död, skriver familjen på hennes Instagram. Elin blev 35 år.
– Igår kväll somnade vår älskade Elin in till tonerna av Eva Cassidy, skriver familjen på Instagram.

Runt lunch på tisdagen meddelade familjen att Elin Kjos somnat in till tonerna av Eva Cassidy. På Instagram skriver de att sjukdomen eskalerade snabbt i slutskedet och att hennes kropp inte orkade mer.

Se också: Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige
1:48

Efter reklamen: Se också: Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

(1:48)

Slå på ljud

”Som hon tagit sig an denna utmaning. Med mod, styrka och kärlek till livet och de runtomkring henne. Du är enastående vår älskade Elin. De sista dygnen gick lugnt till och hon var hållen av familjen. Vi älskar henne evinnerligt och saknaden är bottenlös.”, skriver de.

Elin Kjos har levt med en obotlig lungcancer i tre år, och på sina sociala medier har vi fått följa hennes resa. Hon har varit öppen med upp- och nedgångar, och inspirerat många till att se livet och motgångar med en kämparglöd.

Elin Kjos hade sex månader kvar att leva – haft obotlig cancer i två år”Till sist ber vi er att göra precis som Elin gjorde varje dag: Leva! Här och nu. Vänta inte en sekund till. Kärlek och mod”, skriver familjen vidare på Instagram.

Elin Kjos berättade tidigare i mars att hon återvänt till Karolinska sjukhuset, och förra veckan uppmanade hennes syster, Ida Kjos, att ge Elin en våg av kärlek.

Synts i tv och tidningar

Elin och Ida drev podden ”Systrarna Kjos” ihop, men i söndags meddelade Ida att veckans podd ställs in till följd av Elins mående.

”Hon är enastående vår syster. Det är tungt nu. Och ord känns små. Men ack så viktiga och stora. Vi älskar dig evinnerligt”, skrev hon på Instagram.

De senaste åren har Elins kamp mot cancern fått uppmärksamhet i intervjuer i tv, radio och tidningar. Nyligen sågs hon i tv-programmet Renées brygga, där hon berättade om sin kämparglöd.

Elin Kjos: Cancern har spridit sig ut i skelettet

– Jag tog ett beslut att jag vill inte leva så här. Om jag inte kommer leva till jag är 100 år vill jag ändå leva och må så bra som möjligt och vara så lycklig som möjligt när jag lever och det var då jag började vända fokus till att det enda jag vet är här och nu.

– När jag började skifta det fokuset så försvann mycket av den oron och rädslan som man hela tiden går omkring och bär på, det gör också att man börjar leva på ett annat sätt, sa hon då.