Uppgifter: Carola tillbaka i Melodifestivalen 2020

Carola Häggkvist gör eventuellt comeback i Melodifestivalen 2020
Under sin karriär har Carola Häggkvist varit med i Melodifestivalen hela fem gånger.
Nu avslöjar Aftonbladet att stjärnan planerar att ställa upp igen med en låt som hon skrivit själv.

Redan som 16-åring tog Carola Häggkvist, 53, hela Sverige med storm då hon vann Melodifestivalen med sitt bidrag Främling. Låten blev en genombrottslåt för Carola, som sedan dess varit en given del av den svenska artisteliten.

Under sin karriär har Carola Häggkvist återkommit till Melodifestivalen hela fyra gånger. Bland annat med låten Fångad av en stormvind, som hon sedan även tog hem segern i Eurovision song contest med. Senast vi såg Carola i Melodifestivalen var 2008, då hon ställde upp med bidraget One love.

Planerar ställa upp med egenskriven låt

Och nu, elva år senare, planerar Carola att återigen göra comeback i Sveriges största underhållningsprogram och musiktävling. Denna gången med en egenskriven låt som handlar om hennes kärlek till Jesus, skriver Aftonbladet.

Än är det inte klart om Carola får en plats i Melodifestivalen 2020, men enligt en källa har hon viljan att vara med.

– Den har varit inskickad förut, men då har Carola backat ur och tackat nej, men nu är hon sugen på att vara med, säger en källa med god insyn i Melodifestivalens juryarbete till Aftonbladet.

Den 17 september var sista datum att skicka in bidrag till nästa års Melodifestivalen – och därefter har en än så länge hemlig jury lyssnat på låtarna. Tillsammans ska de enas om 14 bidrag, medan SVT:s Melodifestivalen-redaktion utser ytterligare 14 bidrag. I redaktionen finns bland andra producenten Christer Björkman och tävlingsproducenten Karin Gunnarsson.

Vilka bidrag och artister som kommer med i musiktävlingen presenteras senare i vinter.

Carola Häggkvist i Så mycket bättre

I höst är Carola Häggkvist aktuell i jubileumssäsongen av TV4:s Så mycket bättre. I programmet gästas artisterna Petter, Magnus Uggla och Miss Li av ett gäng artister som alla varit med under tidigare säsonger.

Carola Häggkvist medverkade i den femte säsongen av Så mycket bättre 2014 och några av hennes mest hyllade tolkningar var Ola Salos Tell me this night is over och Thomas ”Orup” Erikssons Sjung Halleluja (och prisa Gud).

Av Agnethe Alm/Hänt

Foto: TT/Karin Törnblom