Uppgifter: Estelle och Oscar till Ockelbo efter smittan – Ewa rycker ut

Prins Oscar och prinsessan Estelle finklädda vid Victoriadagen.

Foto: Karin Törnblom/TT

Victoria och Daniel är sjuka i covid-19 och befinner sig i karantän. Då ställer Ewa och Olle Westling upp.

Bara dagar efter att kungaparet testat positivt för covid-19 kom beskedet att kronprinsessan Victoria insjuknat, och sedan även prins Daniel.

Victoria och Daniel befinner sig i karantän på Haga och kommer göra det i sju dagar från det att de fick sjukdomsbeskedet.

Se också: Kungligheterna som haft Covid-19

Kungligheterna som haft covid-19!
0:56

Efter reklamen: Kungligheterna som haft covid-19!

(0:56)

Slå på ljud

Däremot har Estelle och Oscar klarat sig från smittan – frågan är då vem som tar hand om dem när mamma och pappa är sjuka och isolerade?

Kronprinsessparet sjuka i covid-19: Gåtan kring Estelle och Oscar

Farmor Ewa Westling rycker in efter sjukdomsbeskedet

Enligt uppgifter till Svensk Dam har barnen nu körts till Ockelbo.

– Det viktiga är att familjen följer de förhållningsregler som gäller när man har testat positivt, säger Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Daniels föräldrar Ewa och Olle Westling bor kvar i huset i Ockelbo där prinsen växte upp. Och de har en nära relation till sina barnbarn. Så sent som i julas var kronprinsessfamiljen på besök i Ockelbo där Estelle och Oscar stormtrivs.

Och eftersom Victoria och Daniel är sjuka, och likaså kungen och drottning Silvia, får nu Ewa och Olle ta hand om Estelle och Oscar.

Estelle och Oscar till Ockelbo – Victoria och Daniel i karantän

Estelle och Oscar ska ha blivit transporterade av Säpo hem till deras farföräldrar. Troligtvis kommer de vara kvar där tills karantändagarna är över för Victoria och Daniel.

Se också: Regeringen inför skärpta coronarestriktioner

Regeringen inför skärpta coronarestriktioner – detta gäller
0:49

Efter reklamen: Regeringen inför skärpta coronarestriktioner – detta gäller

(0:49)

Slå på ljud

Egentligen skulle Estelle och Oscar ha återgått till skolan i dag, men på grund av sjukdomsfallen i familjen var de tvungna att stanna hemma – i detta fall i Ockelbo.

"Om en person har bekräftad covid-19 ska alla som bor i samma hushåll stanna hemma i sju dagar räknat från den dag den sjuka personen provtog sig", står det på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Kronprinsessan Victoria sjuk i covid-19 – för andra gången

De missar alltså den första veckan, men det viktiga är ju förstås att de mår bra och inte sprider smittan vidare. Förhoppningsvis får de återförenas med både mamma och pappa och klasskompisar nästa vecka!