Väder-Madeleine Westins dolda tragedier – nu berättar hon

Madeleine Westin är känd från att rapportera om väder i TV4-programmet Nyhetsmorgon. Här är hon tillsammans med maken Claes Ling-Vannerus som hon träffade 2010.

Foto: Karin Törnblom/TT

Madeleine Westin är TV4:s mest tv-vana meteorolog, som många känner igen från Nyhetsmorgon. Nu berättar hon om sina tyngsta perioder i livet, och hur hon träffade sin nya kärlek efter skilsmässan.
– Svåra upplevelser gör att man lär sig vara ödmjuk inför livet. Det kan snabbt ändras, säger Madeleine till Hänt.
1:38

Efter reklamen: 5 av de roligaste misstagen i Nyhetsmorgon

(1:38)

Slå på ljud

Kollar man på TV4 och Nyhetsmorgon så är meteorologen Madeleine Westin ett välbekant ansikte. Men det är inte många som känner till hennes liv bakom tv-kameran.

För några år sedan valde hon och maken Claes att göra en helvändning, lämna storstaden, köpa gård och flytta ut på landet med djur.

– Man är alltid ute, mer eller mindre. Man går bara in för att äta eller byta kläder. Man är liksom en del av naturen. Förr om åren reste vi mycket. På min makes sida finns det en gård på Gotland. Dit reste vi. Och så reste vi för att komma till stallet… Vi har alltid haft ett båtintresse. Nu har vi allt samlat, säger hon om livsbeslutet, i en intervju med Hänt.

Madeleine Westins tragedier i livet

Men livet har inte alltid varit en dans på rosor för meteorologen. Innan hon fick sina tvillingar William och Oliver med exmaken, så förlorade hon ett barn i magen. En händelse som gått henne att vara ödmjuk inför livet.

– Jag har några händelser som varit extremt jobbiga. En av dem är när jag förlorade mitt barn i vecka 32. Det fantastiska var ändå att jag längre fram fick tvillingar på naturlig väg. Det var som att man fick två barn som kompensation. En annan motgång var när min pappa gick bort i cancer efter en extremt kort tid av sjukdom, samtidigt som barnens pappa fick en stroke. Svåra upplevelser gör att man lär sig vara ödmjuk inför livet. Det kan snabbt ändras och det gäller att krama ur varenda sekund av det när man kan.

Måns och Ciara Zelmerlöw öppnar upp om sorgen efter missfallen

Så hittade Väder-Madde kärleken på nytt

Kanske var det på grund av alla tunga händelser som Madeleine valde att satsa på kärleken till Claes efter sin skilsmässa från barnens pappa. Men faktum är att Claes varit någon hon känt till sedan hon var tonåring.

– Vi hade en fling när vi var tretton, fjorton år och gick på konfirmationsläger, så jag har skrivit om honom i min dagbok. Det är rätt roligt. Sedan träffades vi på nytt 2010 när vi hade fått barn och skilt oss. Då var han chef på sjöpolisen och jag skulle göra ett tv-inslag. Då började vi träffas.

Erik Videgård efter cancern: Bryr mig inte att folk tittar