Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Världsstjärnornas okända svenska barn

30 nov, 2022 
Aino Oxblod
FotografTT.
Till vänster: Hugh Grant med sin svenska flickvän Anna Eberstein. Till höger: Jimi Hendrix.
Will Ferrell har tre söner med svenskklingande namn, och Oasis-stjärnan bodde en period i Haninge med sin familj.
Här är kända världsstjärnorna som har barn med svenskar, som du kanske inte kände till.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: 5 kändispar du inte visste har barn ihopBrand logo
Se också: 5 kändispar du inte visste har barn ihop

Jimi Hendrix

Få rockartister är lika ikoniska som Jimi Hendrix, som efter sin död vid 27 års ålder 1970 blivit en riktig legend. Men innan han gick bort hann Jimi få barn med svenska Eva Sundquist.

Eva Sundquist och James, son till Jimi Hendrix.

Efter en konsert i Stockholm 1969 träffades de två, och nio månader senare föddes sonen James. Det dröjde dock fem år efter gitarristens död innan svensk domstol kunde slå fast att James var son till Jimi Hendrix. Trots detta har den amerikanska sidan av familjen inte velat erkänna familjebandet, och efter att ha försökt få del av arvet gav James upp 1999.

Annons

– Jag orkar inte fler turer nu. Det står mig upp i halsen, sa han till Aftonbladet då.

Sonen lever i dag utanför rampljuset, men ska enligt obekräftade uppgifter senare ha fått en miljon dollar av Jimis pappa.

Clarence Clemons

Clarence Clemons har en svensk son.

Clarence Clemons, saxofonist i Bruce Springsteens E Street Band, var gift fem gånger under sitt liv. Sitt andra äktenskap, på 80-talet, var med svenska Christina Clemons, och under sina fyra år som gifta fick de sonen Christopher. Han bodde med sin mamma i Sverige, och under åren fortsatte Clarence besöka landet, och har pratat gott om både Sverige och sin svenska familj.

Annons

– Jag har ju både min son och min exfru i Stockholm och älskar Sverige, har han sagt i en intervju 2003.

Christopher Clemence har till och med fått gästa sin pappa på en Springsteen-konsert i Globen 2007, då han kom upp på scenen och spelade gitarr.

Clarence Clemons gick bort 2011, 69 år gammal.

Will Ferrell

Will Ferrell med sina tre söner – Magnus, Mattias och Axel.

Will Ferrell har blivit en av världens största humorskådespelare, med filmer som Anchorman, Eurovision: The story of Fire Saga och julklassikern Elf. Han är sedan många år gift med svenska Viveca Paulin, och paret har tre barn med väldigt svenska namn – Magnus, Mattias och Axel. Familjen bor i Los Angeles och New York, men har också ett sommarhus mellan Mariefred och Gnesta, där de gärna semestrar om somrarna.

Annons

I en intervju med Expressen 2016 gav Will Ferrell sin bild av svenska män.

– Svenska pappor är väldigt skrämmande! De är fullständigt nonchalanta och har ingen attityd. De är bara genomtrevliga och säger ”inga problem, jag kan bygga ett hus och laga en gourmetmiddag”. Jag har aldrig träffat andra män som kan göra allt så bra och sen säga ”jaja, det är inga konstigheter”. Jag kan inte ens spika upp en tavla eller få upp julgranen så svenska män är väldigt imponerande.

Andy Bell

Andy Bell har två barn med svenska Idha Överlius.

Oasis-basisten Andy Bell, som också spelade gitarr i Ride, levde under flera år i Stockholm, både i Haninge och Alvik. Han var gift med svenska artisten Idha Övelius, och paret fick två barn tillsammans.

Annons

– Jag tog en svenskkurs ganska nyligen, så jag har blivit litet bättre. Men det är mer för att förstå än att prata. Jag tror jag kommer att vara mer som Colin Nutley. Jag vill inte förnedra mig själv, framför allt inte i intervjuer, genom att prata svenska. Men jag vill kunna se på tv. Jag gillar att se Beck för på dvd:n är den textad på engelska, berättade Andy Bell i en intervju med TT Spektra 2005.

Sedan paret skilde sig har Andy flyttat tillbaka till London.

Hugh Grant

Hugh Grant med svenska frun Anna Ebserstein.

Hugh Grant var den eviga ungkarlen som vägrade gifta sig – fram tills att han träffade den svenska tv-producenten Anna Eberstein, dotter till tidigare socialdemokratiska riksdagsledamoten Susanne Eberstein. Hugh och Anna har nu fått tre barn tillsammans, och gifte sig 2021. Paret har också ett sommarhus i skånska Torekov.

Annons

– Jag gillar svenskar mycket och är väldigt glad över att jag gifte mig med en, sa Hugh Grant till Aftonbladet.

Luis Figo

Luis Figo med svenska frun.

Portugisiska Luis Figo var en av de största fotbollsspelarna i sin generation, och spelade länge i både Barcelona och Real Madrid. 1996 träffade han svenska fotomodellen Helen Svedin från Sollefteå. Senare fick de tre barn tillsammans – Daniela, Martina och Stella, födda 1999, 2002 och 2004. Familjen har ett sommarhus i Sollefteå.

Annons