Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Vera Herngren går i pappa Felix fotspår

21 apr, 2022 
Saga Pettersson
Fotograftt/cmore
Vera Herngren går i pappa Felix fotspår
Felix Herngren har en stor skara barn, och en i skaran har valt att gå i sin pappas fotspår vad gäller val av yrke. Vera Herngren är både manusförfattare och huvudrollsinnehavare i den nya tv-serien Likea, som nu går att streama på Cmore.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vera Herngren är en i den stora skaran av Felix Herngrens barn, och 26-åringen går nu i sin pappas fotspår. Hon är just nu aktuell med nya Cmore-serien Likea. I tv-serien axlar hon rollen som både manusförfattare och huvudrollsinnehavare, där hon spelar den ny-exade journaliststudenten Kajsa som jobbar som assistent åt sin bästis, influencern Rut.

Se också: 5 saker om Felix Herngren som du kanske inte vissteBrand logo
Se också: 5 saker om Felix Herngren som du kanske inte visste

Så har Felix Herngren påverkat hennes yrkesval

Men att yrkesvalet föll sig som det gjorde för dottern är ingen slump. När Vera Herngren gästar Efter fem berättar hon hur det var att växa upp med pappa Felix.

Annons

– Man fick ju hänga på inspelningar och ha det ganska långtråkigt, säger Vera i programmet och tillägger:

– Men det var ändå någonting där som var väldigt spännande. Folk tar lek på allvar där, på ett sätt som man inte gör på andra jobb.

Vera Herngren och Felicia Danielsson i tv-serien Likea.
Vera Herngren och Felicia Danielsson i tv-serien Likea.

Och hennes egen analys är att Felix haft en väldigt stor påverkan på hennes val av yrke.

– Jag som liten förstod ju att det var ett yrke att vara framför kameran eller kanske ännu mer att vara bakom kameran, att vara regissör. Det var mer solklart vad det var än att vara läkare eller något sådant. Så det tror jag har påverkat mig jättemycket. Och framför allt är det en sån lyx att man får växa upp i en miljö, som man tycker om så mycket, säger Vera Herngren vidare i Efter fem.

Annons

Vera Herngrens syskon

Vera Herngren har fem syskon. Fanny är äldst i skaran, som idag är 31 år. Sen har vi också Leo, 21, som alla tre har samma mamma och pappa. Under äktenskapet med Clara Herngren har Felix där efter fått barnen Bill, 16, Iris, 11 och Lisa, 9.

Clara Herngren har även en son sedan innan hon träffade Felix.

Vera Herngren och felix herngren
Pappa och dotter på galapremiär 2009.
Annons