Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Victoria och Daniel besöker nya fältsjukhuset – mitt i nödläget

26 mar, 2020 
Ellen Myrgård Lindén
vicdantt
Victoria och Daniel fortsätter att röra sig ute i samhället, trots att många av Europas kungligheter nu isoleras på sina slott. De vill skaffa sig så mycket information som möjligt, om coronaviruset, och besökte under torsdags förmiddagen Älvsjös nya fältsjukhus.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
7 saker du inte visste om kronprinsessan VictoriaBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria

Många människor sitter just nu i karantän i sina hem, oroliga över att smittas av coronaviruset. Men Victoria och Daniel hanterar istället det oroliga läget genom att skaffa sig så mycket information som möjligt.

I dag besökte kronprinsessparet ett nytt fältsjukhus i Älvsjö, utanför Stockholm. Det är Stockholmsmässans lokaler som ska kunna rymma ett 30-tal intensivvårdsplatser om situationen i huvudstaden kräver det.

Victoria och Daniel besöker fältsjukhus

– Vi ställer om sjukvården på ett sätt vi inte sett i modern tid, har Björn Eriksson, regionens hälso- och sjukvårdsdirektör, sagt om projektet.

Tidigt på måndagen svängde de första fyra militärgröna lastbilarna, med tre containrar var, in på mässområdets parkering där truckar snabbt började lossa dem. Och tre dagar senare fick de alltså kungligt besök.

Annons

Läs mer om coronaviruset

Foto: TT

Annons