Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Victorias djupaste hemlighet ute – bara Madeleine visste

20 jan, 2023 
Natalie Mourad
Till vänster: Kronprinsessan Victoria på formell tillställning. Till höger: Kronprinsessan Victoria och Madeleine i publiken på en konsert på Solliden.

Till slut gick det inte längre att dölja. Victoria var tvungen att berätta.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Att leva som kunglig innebär att det mesta du gör på ett eller annat sätt kommer bli offentligt. Ja, hemligheter är helt enkelt svåra att ha, om man inte är ett riktigt proffs.

Det kan kronprinsessan Victoria intyga. Hennes hemlighet tvingades upp till ytan – det gick inte längre att dölja.

Se också: Tillbakablick: Victorias och Daniels första besök i Ockelbo!Brand logo
Se också: Tillbakablick: Victorias och Daniels första besök i Ockelbo!

Prinsessan Madeleine höll Victorias hemlighet

Idag är det svårt att tänka sig en kungafamilj utan den charmiga prins Daniel. För att inte nämna prinsessan Estelle och prins Oscar, som trots sin ringa ålder är riktiga kungliga proffs.

Annons

Men det var ju ingen självklarhet att den alldeles vanliga gym-ägaren från Ockelbo skulle bli prins. Deras relation var allt annat än självklart, många hade helt enkelt inte kunnat tänka sig att vår framtida drottning skulle gifta sig med en helt vanlig medborgare.

När de började ses skedde det såklart i smyg. Bara Victorias närmsta, och prinsessan Madeleine visste att deras relation gått från att vara vänskaplig till något mer. I boken Victoria – Prinsessa och mamma, av Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall beskriver han stunden då romansen inte längre gick att hålla hemlig.

Prins Daniel, kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf
Kronprinsessparet har gått rakt in i svenska folkets hjärtan – se bara kärleken!

Bilden på Victoria och Daniel som ändrade allt

Det var på en fest med tema Hawaii som Victorias vän Caroline Kreuger bjöd in till som paret tog mod till sig att komma tillsammans. Hon råkade också vara pt-kund till Daniel Westling, så det föll sig mer naturligt än tidigare att dyka upp tillsammans.

Annons

Trots att ett avtal skrevs på att allting skulle hållas hemligt – skedde det som inte fick hända. Victoria kysste Daniel, och det fångades på bild av nyfikna fotografer som befann sig utanför lokalen. Snart skulle den tapetsera förstasidan av Aftonbladet.

Under en söndagsmiddag på slottet fick Victoria därför inget annat väl än att berätta för familjen om romansen.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria i början av deras förhållande som kramas
En av de tidigaste bilderna på kronprinsessan och hennes kärlek Daniel.

Kronprinsessan Victoria berättade hemligheten för familjen

Och visst fanns det en anledning att hon dragit sig för att berätta. Hur skulle familjen ta emot att hennes livskärlek var en alldeles vanlig kille?

Annons

– Den enda som visste om Daniel var Madeleine, men nu hade Victoria tagit mod till sig och berättat för dem alla att hon var jättelycklig och trodde att det här var den rätte killen för henne. Victoria visste att pappa kungen skulle bli svår att övertyga och hon hade haft ont i magen och ångest. Men hon måste berätta, det började ju bli löjligt, skriver Johan T i boken.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine på Öland
Victoria och Madeleine har ett alldeles särskilt syskonband.

– Aldrig hade hon kunnat tro att reaktionen skulle bli så som den blev. Ingen sa något! Kungen mötte inte ens hennes blick. Han fortsatte äta, som om ingenting hade hänt. I den stunden ångrade Victoria att hon berättat.

Ja, starten för Daniel blev trög. I ett nytt avsnitt av Svensk Dam Förklarar reder de ut mer om Daniels resa, från Ockelbo till prins.

Men detta är ju ett minne blott, idag har han en självklar plats i kungafamiljen – och svenska folkets hjärtan.

Annons