Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

8-åringen föddes utan armar och ben – mamman i tårar efter oväntade lyckan

03 aug, 2022 
Gustav Motte
Till vänster mamman Kate Whiddon och till höger sonen Camden.
8-åriga Camden föddes utan armar och ben.
Nu visar mamman upp hans framgång – och jublet när han börjar lära sig gå.
– Jag trodde han skulle bli en grönsak när han föddes, säger mamman till People.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Marielle fick enäggstrillingar – händer en på 200 miljonerBrand logo
Se också: Marielle fick enäggstrillingar – händer en på 200 miljoner

Mamman Kate Whiddon, 31, bor i den amerikanska delstaten Texas. Hon är en en stolt sexbarnsmamma med en sjunde bebis påväg. Men allt har inte varit lätt.

För när Kate var gravid med sin son, Camden, fick hon ett svårt besked i vecka 18 under sin graviditet. Han skulle födas med en sällsynt defekt.

Camden, som låg i mamma Katies mage hade utvecklat defekten phocomelia. En defekt som gör att man inte utvekclar några lemmar.

”Trodde han skulle bli en grönsak”

Ett besked som var svårt för Katie att smälta.

Annons

– När jag fick beskedet att han skulle sakna armar och ben, så blev jag rädd. Jag trodde han skulle bli en grönsak när han föddes, säger mamma Katie till People.

När Katie blev gravid med Camden var hon endast 19 år gammal. Men hon bestämde att motgången inte skulle hindra henne. Någon månad efter föddes Camden. Trots att han saknade lemmar var han en glad och lycklig pojke.

– När han var två år så låg han ner på min säng. I ögonvrån kunde jag se hur han slog leksakerna med sina armar. Jag började att gråta. Jag blev bara så lycklig över att det bevisade att han skulle ha möjlighet att göra saker, berättar Katie.

Camden: ”Jag går”

På sina sociala medier har Katie dokumenterat Camdens resa. I klipp visar Katie och hennes pojkvän Cole upp hur Camden lär sig att gå – utan några ben.

– Jag kommer till dig. Jag går! ropar en upprymd Camden i klippet.

På videoplattformen Youtube, där klippet först lades upp, har reaktionerna varit starka. 100 000 personer har sett klippet. Pojken har hyllats av tusentals. Mamma Katie och Cole berättar om ögonblicket när pojken började gå.

Annons

– Jag visste inte när den dagen skulle komma. Jag trodde inte att han var redo för det än, så jag var bara så chockad och glad. Och hans syster Ryleigh var intill och hoppade av extas, berättar Katie.

Foto: INSTAGRAM

Annons