Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Beatrice: Jag blev kär i min lärare som var gift

27 apr, 2023 
Anonym läsarberättelse
Man och kvinnan sitter tätt bredvid varandra, de ler mot varandra och håller i varsin kaffekopp.
Jag föll för min lärare, hårt och handlöst. Jag trodde att det skulle vara vi för evigt, men ödet ville annorlunda...
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Jag var student på universitetet och skrev min sista uppsats. Tomas var min handledare och sjutton år äldre. Han hade varit föreläsare på flera kurser, och jag var attraherad av honom trots att han var så mycket äldre. Han var dock gift och hade barn, så mitt intresse var bara en sådan där hemlig avståndsgrej.

Se också: 9 anledningar till att människor är otrognaBrand logo
Se också: 9 anledningar till att människor är otrogna

Det förändrades emellertid när han blev min handledare. Vi klickade direkt och tiden rann i väg när vi pratade. Ibland ville han ses för att diskutera uppsatsen när det inte ens behövdes.

En månad innan uppsatsen och min utbildning skulle vara klar gjorde han fysiska närmanden. Han tog in mig på sitt rum och kysste mig. Jag visste inte hur jag skulle reagera, men kände mig smickrad. För att ingen skulle se oss körde vi ut till ett grönområde, där han fortsatte att kyssa mig.

Annons

Det var i maj och jag tyckte att det var väldigt romantiskt. Efter den händelsen träffades vi så ofta vi kunde. Jag började snart känna mig riktigt förälskad.

Sommaren närmade sig och jag ville tillbringa den med Tomas, men det gick ju inte och det var oerhör smärtsamt.

Det var svårt för mig att förstå hur någon som kändes så nära kunde dela sin vardag och säng med någon annan. Han och hans fru hade ett samliv, och med tiden ledde det till flera utbrott från min sida. Tomas hade fått mig på fall, men sen då?

– Om du bara är ute efter en affär räcker det nu, sa jag.

Så var det inte, försäkrade han. Han hade känslor för mig.

Han och familjen reste bort några veckor tillsammans den sommaren och den perioden var den jobbigaste för mig. Jag var livrädd för att han skulle inse att det var frun han älskade och göra slut med mig när han kom hem, men det blev tvärtom. Det var under den där resan som han bestämde sig för att han ville ge vårt förhållande en riktig chans.

Annons

Separerade

Tidigt den hösten separerade han från sin fru. De hade två barn tillsammans, 9 och 11 år gamla, och delade på vårdnaden. Under de veckor barnen bodde hos honom var jag aldrig där. Vi var helt överens om att ta det lugnt på den punkten.

Jag hade bestämt mig för att läsa vidare så vi sågs nästan dagligen på universitetet. Efter höstterminen fick jag jobb och flyttade till en lägenhet som inte låg i närheten av ett studentområde. Det kändes skönt att ingen som vi kände från universitetet skulle se oss tillsammans. Nu blev vår relation mer seriös.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Tomas tillbringade de flesta nätter hos mig när han inte hade barnen, och vi började lite försiktigt att träffa varandras vänner. Tomas hade ansökt om skilsmässa kort efter separationen, men var fortfarande gift lagligt sett.

Annons

Hans fru blev väldigt upprörd när hon fick veta om mig och krävde att jag inte skulle träffa barnen. Tomas gick med på det.

– När skilsmässan väl har gått igenom får vi ta en ny diskussion, sa han till mig.

Jag hade inga problem med det. Jag ville inte ställa några krav som hade med barnen att göra. Jag var bara så lycklig för att jag fick ha Tomas i mitt liv. Under sommaren reste vi på semester tillsammans. Vi började prata om att flytta ihop, och jag var otroligt kär. Till hösten fick jag dock den värsta chocken i mitt liv.

Tomas hade jobbat över och när han skulle köra hem till mig den kvällen var det glashalt ute. Han fick sladd och körde av vägen. Han klarade sig undan med en hjärnskakning, men på sjukhuset fick han tryck över bröstet och blev kvar för observation. Hans exfru kom till sjukhuset. Det var första gången jag och Anette träffades.

Annons

Det kändes märkligt att se henne bete sig som om hon hörde hemma vid hans sida. Deras sätt tillsammans gjorde mig illa till mods. Jag ville inte se det då, men tänkte mycket på det i efterhand. De betedde sig som om de inte alls var färdiga med varandra.

Ändrade sig

Tomas firade julaftonen med barnen och släkten, och även Anette var med. Efter nyårshelgen sa han till mig att vi behövde prata.

– Jag älskar dig, sa han. Men jag har bestämt mig för att det här inte kan fortsätta längre.

Han ville göra ett nytt försök med Anette. De hade träffats och pratat om det under mellandagarna. Olyckan hade chockat honom till insikt.

Det kändes fruktansvärt. Han flyttade hem till henne igen, och sedan dess har de till och med gift om sig. Jag vet inte om det var kärlek eller rädsla som fick honom att ändra sig. Kanske var han rädd att åldersskillnaden mellan oss var för stor. Kanske saknade han tryggheten i det välbekanta äktenskapet. Eller kanske fick olyckan honom att inse att han älskade henne mer än mig. Jag hoppas faktiskt att det var det senare.

Nu är det många år sedan Tomas lämnade mig. I dag är jag gift och har egna barn. Det är omöjligt att spekulera i hur det hade blivit om Tomas hade stannat hos mig, men med facit i hand är jag glad att det blev som det blev. Jag hade aldrig velat gå miste om det liv jag har i dag.

/ Beatrice

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons